Speltips Frölunda – Färjestad 12/11: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 12 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Frölunda och Färjestad är stora rivaler, men inledningen på säsongen talar till Frölundas fördel inför mötet den 12 november 2020 i SHL.

  Rygga vårt speltips hos betway!
Annons. Nya kunder hos Betway. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL-säsongen har inte blivit som en vanlig säsong, men längst upp i toppen kan vi konstatera att det är i praktiken samma lag som under förra säsongen och det är uppenbart att vissa lag har lyckats bygga vidare på det som redan förra året såg så lovande ut.

Frölunda får anses vara den mest återkommande konstanten i toppen av SHL och inför varje säsong gäller man som en reell kandidat till att faktiskt gå väldigt långt och göra det bra i slutspelet.

Nu fick man aldrig den chansen förra säsongen, men baserat på inledningen i år ser man ut att vara en kandidat i år också. Efter 14 spelade omgångar står göteborgarna på 29 inspelade poäng, klart flest i hela serien.

Det gör att man toppar SHL-tabellen efter en trevande inledning, då menar jag trevande för spelschemat i stort, med tio poäng fler än vad rivalerna Färjestad har på lika antal matcher.

Som bekant är det här två lag som alltid spelar heta matcher mot varandra. Men det som talar för Frölunda här är formen.

Frölunda är hemmastarka

Nu spelar matcherna i för sig utan publik och förutsättningarna är av den anledningen inte som en vanlig säsong, men vi kan enkelt konstatera att Frölunda även den här säsongen är extremt starka på hemmaplan. Det är aldrig kul att möta det här laget på plats i Göteborg.

Nu senast tog man dessutom en tung vinst mot topplaget Luleå Hockey och kunde tack vare den vinsten visa att man faktiskt har förmågan att slå samtliga lag. För att stå där som svenska mästare är det som bekant en egenskap man behöver ha i sin arsenal.

Färjestad vann också, men mot Leksand, precis som vi var inne på i vårt speltips inför matchen. Men känslan nu är att man får en betydligt svårare motståndare. Mot leksinningarna krävdes det alltså förlängning för att vinna. Det tyder på att det här laget kanske inte riktigt är i fullt slag nu heller.

Frölunda vinner (inklusive förlängning) spelas till 1,60 gånger smeten hos Betway.

Frölunda - Färjestad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Jämför odds: