Speltips Frölunda – Färjestad 15/2: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 15 februari 2022

Viktiga poäng står på spel när Frölunda och Färjestad drabbar samman i SHL. Matchen spelas tisdagen den 15 februari 2022 med nedsläpp kl 19:00.

Frölunda – Färjestad

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har nu spelat fyra raka bortamatcher och inför den senaste mot Malmö hade det blivit tre raka förluster i SHL. Men i Malmö lyckades man bryta den negativa sviten då man segrade efter straffar i fredags. Det blev då en jämn och tät tillställning som slutade 1-1 efter tre perioder plus förlängning.

Värt att notera är att detta var Frölundas första match sedan den 22:a januari då man föll med 7-4 mot Oskarshamn. Det var med andra drygt tre veckor sedan man spelade den sista matchen i den här tre matcher långa förlustsviten.

Frölunda står därmed på 61 poäng efter 35 matcher. Det är jämnt i mittenskiktet av den haltande tabellen då fyran Frölunda bara har fyra poäng ner till Oskarshamn på nionde plats. Däremellan befinner sig även Färjestad som tagit 60 poäng efter 38 spelade matcher.

Färjestad kommer också de från en bortaseger mot Malmö. Den matchen spelades dock för nästan två veckor sedan.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Nya målsnåla Färjestad

Färjestad var huvudfavoriter i SHL hos spelbolagen inför den här säsongen. I och med sommarens värvningar såg man ut att ha den starkaste truppen av alla, men totalt sett har man inte lyckats infria förväntningarna så här långt.

Samtidigt går det att skönja en klar förbättring de senaste månaderna. Framförallt var man väldigt starka under december och början av januari där man vann åtta av nio matcher under en period.

Men i det här rivalmötet mot Frölunda har Färjestad ingen vidare bra statistik. När de senast möttes i Karlstad i slutet av oktober vann Frölunda med 4-1. Det var säsongens andra möte där Frölunda vann det första på hemmais med 6-5. De två Frölunda-segrarna innebär att göteborgarna har fem raka segrar mot Färjestad. Det kan också vara till Frölundas fördel att Färjestad har ett lite längre uppehåll bakom sig.

Frölunda gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.15 gånger insatsen.

Viktiga poäng står nu spel i kampen om en topp-6-placering och jag tror att det här kommer att bli en tät batalj med viss slutspelskänsla. Samtidigt har alla inställda matcher inneburit att rytmen i matchandet kommit av sig, vilket kan medföra viss ringrostighet.

Färjestad har framförallt förbättrat sin defensiv den senaste tiden. Det har inneburit att det varit ganska målsnålt på sistone, i synnerhet med Färjestads mått mätt. Faktum är att det har gjorts under 5.5 mål totalt i 12 av deras 14 senaste matcher.

Sammantaget gör detta att jag finner god anledning att tro att inte heller detta kommer att bli något målkalas. Mitt spel blir att det kommer göras under 5.5 mål till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5.5 mål
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 15 februari 2022
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: