Speltips Frölunda – Färjestad 23/3: Utvisningar har avgjort

Axel Sjödin Publicerat: 23 mars 2023

Kvartsfinalserien mellan Frölunda och Färjestad återvänder till Scandinavium där Frölunda ska försöka kvittera matchserien.

Frölunda - Färjestad

+18 år. Regler & villkor tillämpas. Stödlinjen.

Hittills så har det bara varit hemmasegrar i de tre inledande matcherna, vilket gör att Färjestad kommer in i det fjärde mötet med en 2-1-ledning i kvartsfinalserien. Det första mötet var väldigt jämnt, men i de två senaste matcherna så har det varit klar fördel till hemmalaget, trots att det inte riktigt har återspeglats i själva resultaten.

Precis som väntat så har det varit en publikfest i slutspelet mellan dessa två rivaler, samtidigt som vi har fått se en grinig stämning mellan spelarna på isen. Två av mötena har verkligen präglats av utvisningar och efter tre matcher så har vi redan fått se två matchstraff från Roger Rönnbergs fysiskt spelande Frölunda.

Andreas Borgman stängdes av i det första mötet och kommer att avtjäna sin sista match från läktaren nu på torsdag, där de även får klara sig utan Christian Folin som blev avstängd i tisdags. Frölunda har åkt på 31 (!) utvisningsminuter i båda deras bortamatcher hittills, och även om de har spelat bra i sitt boxplay så blir det svårt att vinna matcher på det viset.

Men att de trots utvisningarna har klarat sig någorlunda borde ge Frölunda lite hopp om att de kan vända matchserien ifall de lyckas spela på rätt sida gränsen. I mötet hemma i Scandinavium så såg det betydligt bättre ut och de vann rättvist efter att ha dominerat skottstatistiken där.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Färjestad har varit bättre sett över säsongen

Sett över säsongen så har dock Färjestad varit det lag som har varit strået vassare i mötet mot deras rivaler. Efter säsongens sju matcher mot varandra så har Färjestad vunnit fem av dem och de bör ses som ganska klara favoriter till avancemang sett till det utgångsläge de har nu.

Frölunda har dock mycket rutin i truppen som kan komma fram under slutspelet. Joel Lundqvist har varit bra och hemvändaren Loui Eriksson var den avgörande faktorn i Frölundas seger hemma i Göteborg under det andra mötet. De är ett lag som ska ha en hög högstanivå, som de inte riktigt har fått ut under grundserien och som de behöver plocka fram nu under slutspelet.

Det är inte samma Färjestad som vann SM-guldet i fjol och senast så saknade de också Theodor Lennström i det tredje mötet. Frölunda har fått tillbaka flera viktiga kuggar inför slutspelet och kommer att få tillbaka Borgman inför lördagens match. Men torsdagens möte kommer att bli avgörande för Frölundas eventuella chanser att avancera. Ett 1-3 underläge kommer inte bli lätt att vända på.

Hemma i Scandinavium så tror jag att Frölunda har vad som krävs så länge de inte åker på en halvtimmes utvisningsminuter igen. För 2.30 gånger pengarna så spelar vi därmed på den raka ettan (3-väg) hos Expekt.

  Rygga spelet hos Expekt – Hämta upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (3-väg)
Odds: 2.30
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, torsdag 23 mars
TV: 
Stream:  cmoresport logo