Speltips Frölunda – HV71 19/9: SHL-premiär

Simon Pålsson Publicerat: 17 september 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Frölunda gäller som favoriter inför mötet med Linköping i inledningen på SHL-säsongen. Premiären spelas den 19 september 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Har ni också längtat efter den svenska hockeysäsongen?

Efter att förra säsongen så abrupt fick avslutas i förtid har det känts konstigt att inte få utlopp för sina känslor under slutspelet, och ur ett rent bettingperspektiv har det varit en missräkning att inte kunna spela på SHL på så länge.

Men nu är den svenska ishockeysäsongen alltså åter i sin linda, och det är full fart direkt med fyra matcher på lördagen. Först ut är det klassiska mötet mellan Frölunda och HV71, två lag som har förväntningar på sig inför säsongen.

Men vi kan väl ta den första pucken direkt? Det har varit ett par turbulenta dagar i och kring Frölunda HC, som tidigare hette Frölunda Indians och hade en logga som förde med sig vissa negativa konnotationer. Utan att ta ställning i själva frågan kan vi konstatera att det har väckt rabalder, från båda sidor, att det som nu sker i klubben knappast underlättar fokus inför säsongsstarten.

Å andra sidan är det inte så att spelarna är inne på kommentarsfält och läser allt, och just den här säsongen kommer det inte heller få några konsekvenser på läktarplats eftersom det är tomma läktare som gäller i SHL, men det är inte optimalt. Den saken är säker.

Ingen målfest direkt

Förra säsongen spelade HV71 och Frölunda ett par riktigt målsnåla matcher mot varandra, och inte minst de två senare var trötta. Då vann Frölunda med 2-1 borta mot HV71, och HV71 avslutade säsongen med att vinna med 1-0 i Scandinavium. Trött värre alltså.

Inför den här säsongen återstår det att se hur lagen kommer att agera när det inte finns publik på läktarna. Det är inte helt givet hur ishockeyn påverkas. I NHL har det inte fått jättestora konsekvenser, men läktarkulturen är som bekant lite annorlunda på andra sidan Atlanten. Här är lagen lite mer beroende av energin från läktarplats.

HV71 och Frölunda vill båda resa sig efter förra säsongen. För HV71 blev det en femteplats inför slutspelet, och Frölunda var bara två placeringar och fyra poäng bakom. Men man hade en bra bit upp till suveräna serievinnarna Luleå Hockey.

Under 5,5 mål spelas till otroliga 1,83 gånger såsen hos Betsson. Det är den officiella huvudsponsorn till hela ligan – och det ser ut som att man firar det med riktigt matiga odds på flera matcher i premiäromgången.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,83
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:15, lördag 19 september 2020
TV:  cmorehockey logo tvfyra logo
Stream: 

Jämför odds: