Speltips Frölunda – HV71 30/12: Nyårs-SHL

Simon Pålsson Publicerat: 29 december 2020

Dagen innan nyårsafton är det precis som vanligt full omgång i SHL och den här gången fokuserar vi på mötet mellan Frölunda och HV71.

Frölunda - HV71

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

I den förra omgången spelade Frölunda borta mot serieledande Rögle BK och gällde inför matchen som klar underdog, men med en god chans att göra ett okej resultat. Men det skulle visa sig att göteborgarna var sugna på mer än ett okej resultat.

Faktum är att man kopplade greppet tidigt och inte minst kunde neutralisera hemmalagets offensiv på ett sätt som få lag har lyckats göra i Ängelholm under hela det här året. Men då tog man udden av hemmalagets spel och det gjorde att Frölunda fick kommandot.

Matchen slutade med 3-1-vinst för Frölunda, som där bevisade att man ska vara ett topplag. Om det nu var någon som tvekade på det egentligen.

Faktum är att Frölunda nu har god form och kring julledigheten har man nu vunnit tre raka matcher. Det gör att man kommer med huvudet högt inför den här matchen, hemma mot rivalen HV71.

All logik säger att Frölunda bör gälla som klar favorit här, inte minst med tanke på att formen nu pekar åt rätt riktning. I mina ögon är man också ett klart bättre hockeylag – och det är en faktor som aldrig ska underskattas.

HV71 väger lite för lätt

Men faktum är att HV71 också vann senast, då efter förlängning hemma mot IK Oskarshamn. Det är dock inte en motståndare man ska hurra för mycket för att slå – och det går inte att jämföra med en bortavinst mot serieledarna. Såklart.

Faktum är att HV71 nu har ganska risig form och vore det inte för vinsten senast, som kom först efter förlängning, hade man haft fem raka matcher utan vinst. Det är sällan man förlorar stort, men det är ännu mer sällan som man vinner stort.

Frölunda har också en klar fördel mot HV71, med två raka vinster under inledningen på den här säsongen mot laget. Däremot vann HV71 förra säsongen sista möte i Göteborg med uddamålet, 0-1.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,76 gånger såsen hos bet365.

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,76
Bolag: Bet365
Spelstopp: 19:00, onsdag 30 december 2020
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: