Speltips Frölunda – Leksand 3/10: SHL i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 1 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Med nedsläpp klockan 18:00 är det dags för de tunga supporterlagen Frölunda och Leksand att göra upp i SHL lördagen den 3 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos betsson!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Lördag och fullmatad omgång i SHL, med matcher redan vid 15:15 och sedan en handfull heta drabbningar ett par timmar senare. Just på den tiden har vi hittat mötet mellan Frölunda och Leksand med ett tydligt spelvärde på förhand.

Om vi bara slänger ett snabbt getöga på tabellen i SHL kan vi konstatera ett par saker så här ett par omgångar in. Det första, och det som hela tiden stör en när man försöker få någon slags överblick, är att tabellen haltar betänkligt och att den därför inte är helt enkelt att använda som underlag för att bedöma lagen. Tänk på det när du spelar på svensk ishockey just nu.

Faktum är att ett par lag – däribland HV71 och Färjestad – redan har hunnit spela totalt fyra matcher av säsongen. HV71 står imponerande nog fortsatt på noll vinster, och noll poäng, efter fyra spelade matcher. Samtidigt har andra lag, däribland Malmö Redhawks och Djurgården, bara spelat två matcher.

Men om vi bortser från det – som ur ett bettingperspektiv alltså är viktigt att ha med sig i bakhuvudet – kan vi också se att Frölunda hakar på i toppen, att Leksand har fått en fullt habil start och att lagen HV71, Malmö Redhawks och Färjestad redan har lite ångest. Sist men inte minst ska ju betonas att Örebro Hockey och Luleå HF gör det bra i toppen med full pott så här långt.

I det här speltipset är det dock inte generellt SHL som ska beröras, utan Frölunda och Leksand. Frölunda står på sex poäng, Leksand på fyra. Men när tabellen väl har satt sig är min övertygelse att avståndet mellan lagen är väsentligt större.

Frölunda är favoriter

Det har varit lite kontroverser kring Frölunda under inledningen på säsongen, för att man har valt att ändra namn och logo inför framtiden. Det kan man tycka vad man vill om, men låt oss konstatera att det kanske inte är det man allra helst fokuserar på när det ska spelas hockey på isen.

I stora stycken påminner Frölunda om det framgångsrika lag som prenumrerat på CHL-titlar och varit med i toppen av SHL i säsong efter säsong nu. Roger Rönnberg förlitar sig mycket på Joel Lundqvist fortfarande, och vid sin sida har kaptenen inte minst Ryan Lasch som fortsätter att göra avtryck målmässigt. Mats Roselli Olsen är också en viktig offensiv spelare.

Leksand har ett spännande lag inför säsongen, men det här kommer primärt att vara en säsong som handlar om att försöka säkra nytt kontrakt utan kvalspel, och utan kniven mot strupen sista veckorna. Det är målsättningen, och den är rimlig.

Förra säsongen vann Leksand faktiskt ett möte i Scandinavium, men övriga tre matcher mellan lagen vanns komfortabelt av Frölunda. Som är ett bättre lag. Låt mig bara förtydliga det.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,73 gånger krämen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos betsson – Få upp till 100 kr bonus!
Annons. Nya kunder hos Betsson. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,73
Bolag: Betsson
Spelstopp: 18:00, lördag 3 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: