Speltips Frölunda – Leksand 5/1: Dyra trupper

Oskar Jörnevik Publicerat: 5 januari 2023

Frölunda har två raka förluster i Göteborg möter nu seriens sämsta bortalag i Leksand. Matchen spelas under torsdagen den 5 januari 2023 med nedsläpp 19.00.

Frölunda - Leksand

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har börjat varva igång, trots två raka förluster. Vidare i CHL genom att slå ett stark Skellefteå, möter nu Luleå i semifinal. Ligger fyra i SHL med samma poäng som trean Färjestad, så Frölunda är på gång. Det saknas det lilla extra för tillfället, då man som sagt har två raka nederlag. Senast mot Timrå var man inte alls med och var riktigt knackiga. Att komma topp sex är viktigt, då man får fördel i slutspelet och topp sex är i skrivande stund ingen fara för Frölunda då man har nio pinnar ner till jagande lag.

Leksand har blandat och gett en hel del under säsongen. Målet för Leksingarna är att ta sig till slutspel denna säsong och det är man på god väg att göra. Nu är man inne i en svit med två raka segrar, hade innan det tre raka förluster. Fick också göra mål i powerplay på hemmaplan senast, vilket man inte gjort innan. Leksand måste bli lite mer stabila för att bli farliga för övriga topplag. Leksand är seriens sämsta lag på bortaplan.

Frölunda och Leksand har spelat mot varandra två gånger under säsongen. Leksand vann matchen i Göteborg med uddamålet medan Frölunda vann med uddamålet i Dalarna. Det har varit två jämna matcher under säsongen och det brukar bli jämna matcher när lagen möts. Frölunda har dock sju vinster på de tio senaste matcherna.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Måste få igång sina stjärnor

Frölunda har på pappret ett mycket intressant lag. Hade senast viktiga backen Andreas Borgman borta senast och Lasse Johansson fick lämna planen sjuk. Forwardsmässigt är det framförallt Max Friberg som stuckit ut. Frölunda måste få igång herrar som Ryan Lasch, Jere Innala och Patrik Carlsson för att det ska bli en rolig säsong för Göteborgarna. Henrik Tömmernes kommer nästa säsong, och får man behålla backar som Christian Folin, Andreas Borgman och Petteri Lindbohm får man en av seriens absolut bästa backuppsättningar. Frederik Dichow får troligen chansen mellan stolparna under torsdagskvällen.

Leksand har haft viktiga Marek Hrivik borta under en längre tid. Det är framförallt tre forwards som sticker ut för Leksand och det är Oskar Lang, Justin Kloos och Carter Camper. Backsidan är Anton Lindholm en av seriens bästa backar, tillsammans med Matt Caito är man riktigt vassa framförallt i offensiv zon. Mantas Armalis har en mycket bra % i målet.

En match mellan två trupper som är dyra på pappret, Leksand har en av seriens dyraste trupper, om inte den dyraste. Frölunda är dock snäppet vassare, och när Leksand letar form på bortaplan så är det Frölunda som ska vinna denna match. Oddsen på Frölunda ligger på knappa två gånger pengarna och är enligt mig ett jättebra odds. Frölunda förlorar inte tre raka matcher i Göteborg, och inte mot seriens sämsta bortalag.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 1,90
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag 5 januari 2023
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: