Speltips Frölunda – Linköping 19/1: Seger

Simon Pålsson Publicerat: 19 januari 2021

Frölunda måste gälla som enorma favoriter inför mötet med Linköping på hemmaplan i SHL tisdagen den 19 januari 2021.

Frölunda - Linköping

18+ år – Spela ansvarsfullt – Regler & Villkor gäller – Stödlinjen

SHL är tillbaka med ett antal heta matcher på tisdagen och ett möte som vi tycker sticker ut ur ett rent spelperspektiv är det som spelas i Göteborg, mellan hemmalaget Frölunda och gästande Linköping.

En två sekunder lång blick på tabellen räcker egentligen för att befästa övertygelsen om att det är klasskillnad mellan lagen. Det skiljer hela 35 poäng efter 34 och 32 spelade matcher. Det må vara Frölunda som har två fler matcher spelade, men jag vågar lova att Linköping inte hinner äta ikapp gapet på två matcher.

Linköping är sist i tabellen, har usel form och har egentligen ingen ljusning i sikte. Det här känns som en misskött klubb rakt igenom och det finns inte mycket som pekar på att man har det i sig att vända på det här. Jag sticker ut hakan och säger att man kommer att spela kvalspel för att hålla sig kvar senare i vår.

Frölunda däremot gör som man alltid gör och är en del av toppen. Medan andra lag har långa toppar med starka resultat har Frölunda snarare behållit en jämn och relativt hög nivå hela säsongen. Det är deras styrka. Jämnheten. Och såklart hemmaspelet.

Frölunda är för bra

Det är många som menar på att Frölunda faktiskt har öppnat säsongen starkt och enligt tabellen kan man inte undgå att hålla med, men det som kanske kan bli en faktor längre fram är att man ser ut att sakna framstående individuella prestationer.

Det riktigt sjuka, om det nu är rätt ordval, är att lagkaptenen Joel Lundqvist fortsätter att leda trupperna på det sätt som bara han kan. Med sina 68 tacklingar är han den näst mest hårdföre spelaren i hela SHL under inledningen på säsongen och har därmed visat vägen. Eller vad man nu ska kalla den spelstil han har.

Men i övrigt finns det inga spelare som är långt uppe på personlig ranking. Ingen spelare som öser in poäng, ingen forward som gör massa mål och ingen målvakt som har täppt igen bakåt. Men trots det imponerar alltså Frölunda.

Det vittnar om det enorma kollektiv som man har och det är precis det som saknas i bortalaget Linköping. Därför rekar jag utan tvekan ett spel på hemmalaget här.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 1,50 gånger såsen hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos leovegas – Hämta 100 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,50
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 19:00, tisdag 19 januari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: