Speltips Frölunda – Linköping 24/3: Pressade att ta poäng

Axel Sjödin Publicerat: 24 mars 2022

Det är dags för den sista omgången av grundserien i SHL och vi tittar närmare på Frölunda mot Linköping.

Frölunda - Linköping

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det finns fortfarande mycket att spela för under grundseriens sista omgång då slutspelsplatserna ännu inte är huggna i sten. Frölunda har halkat efter de tre lagen i toppen men har fortfarande en säker kvartsfinalplats oavsett hur det går. Linköping behöver däremot gå för två poäng för att garantera att de behåller sin plats i åttondelen.

Inför omgången så har Linköping 69 poäng och ligger på nionde plats. Det är samma poäng som Oskarshamn på platsen under och båda lagen är jagande av Brynäs och Malmö som båda sitter på 67 poäng och har bättre målskillnad än lagen över dem. För att garantera avancemang krävs det alltså två poäng även om en poäng förmodligen lär räcka långt här.

Linköping har i alla fall varit i fin form på senaste och har satt sig i ett väldigt bra utgångsläge inför den sista omgången. Efter en tung period i februari så har de vänt på steken och har vunnit sex av åtta matcher under mars.

De har nu tre raka vinster där de på imponerande vis har slagit Skellefteå med 3-0 och nu senast i tisdags slog formstarka Örebro med 4-0. Båda har dock varit hemmamatcher och att resa till Scandinavium är aldrig lätt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har tappat i slutspurten

Tvärtemot Linköping så har Frölunda gått in i en sämre period på senaste och har som sagt halkat efter lagen i topp tre med rätt god marginal. Växjö är bara en poäng bakom inför sista omgången och Frölunda lär nog vara måna om att åtminstone försöka försvara fjärdeplatsen.

Av deras åtta senaste matcher så har de åkt på fem förluster och samtliga tre vinster har kommit i förlängning. I söndags vann de dock borta mot Rögle tillslut, vilket ändå får ses som starkt, men Frölundas form i stort har inte varit särskilt imponerande inför slutspelet.

Men trots skakig form så går Frölunda in som väldigt tunga favoriter hos spelbolagen inför grundseriens sista match i Scandinavium. Målmarknaden är också alltid intressant att kika på när Frölunda spelar då det inte sällan blir mycket mål i Göteborg samtidigt som de nyligen kommer från två målrika matcher.

Oddsen på bortaspelet är dock lite för lockande här, trots att Frölunda såklart ska vara favoriter inför ett möte som detta. Linköpings form och det faktum att de har mer att spela för än göteborgarna bör räknas in i ekvationen och när ett spel på Linköping (2-vägs) går att hitta för hela 3.00 gånger pengarna hos Expekt så är det värt att slå till i min mening.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Linköping vinner (2-väg)
Odds: 3.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: