Speltips Frölunda – Örebro 24/1: Tillbaka i Göteborg

Oskar Jörnevik Publicerat: 24 januari 2023

Frölunda är tillbaka i Göteborg efter en bortaturné. Örebro gjorde en vass match senast och nu möts de under tisdagen den 24 januari 2023.

Frölunda - Örebro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kändes som att Frölunda verkligen var på gång men nu är det tungt i Frölunda-lägret. Frölunda har efter uttåget i CHL mot Luleå förlorat mot HV71 i fredags med klara 6-3. Frölunda har ett bra lag på pappret men det finns spelare som måste ta mer ansvar. Powerplay-spelet på slutet har varit helt bedrövligt. Frölunda har dock trivts mot Örebro i Scandinavium, där man är tillbaka efter flertalet matcher på bortais eftersom VM i handboll har varit i Göteborg.

Örebro går som tåget för tillfället. Går vid seger om Frölunda i tabellen och är då fyra. Örebro har varit riktigt bra på hemmais men lite sämre på bortais. Örebros offensiv har varit lysande på sista tiden och Rodrigo Abols fick hänga tre i senaste matchen mot HV som man vann. Örebros har en bra form med tre segrar på lagets fyra senaste. Örebro har dock tre raka nederlag i Göteborg och inte alls varit att känna igen i dessa matcher.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensiva avbräck

Frölunda har på slutet gått på få backar då Christian Folin och Pontus Johansson är skadade. Offensiven är stark på pappret men herrar som Jere Innala, Ryan Lasch och Jacob Nilsson har lite mer att ge av, då de är riktigt riktigt bra i sina bästa stunder. Andreas Borgman har fått tagit ett stort ansvar i backuppsättningen med skadorna. Petteri Lindbohm är också en stabil back. Dichow får troligen inte chansen då han inte var bra senast.

Örebro har Philip Holm på skadelistan i 4-6 veckor till. Rodrigo Abols kommer inte spela i Örebro nästa säsong men det verkar inte letten bry sig om då han är riktigt het. Även Leo Carlsson går bra för tillfället. Kristian Näkyvä är en back som får ta ett stort ansvar i Holms frånvaro. Jhonas Enroth är en av seriens bästa målvakter.

Frölunda har tre raka segrar mot Örebro i Göteborg. Det kommer också vara ett välfyllt Scandinavium då man inte spelat hemma på ett par veckor. Att vi får oddsen på dryga två gånger pengarna på Frölunda i denna match ser jag som en julklapp. Frölunda har tränat på bra efter fredagens torsk och kommer besegra ett Örebro som inte trivs på bortais. Frölunda vinner!

  100 % – 100 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 2,05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 24 januari 2023
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: