Speltips Frölunda – Oskarshamn 16/3: Desperation

Simon Pålsson Publicerat: 16 mars 2021

Säsongen har varit horribel för båda lagen, men blir det Frölunda eller IK Oskarshamn som tar tre viktiga poäng den 16 mars 2021?

Frölunda - IK Oskarshamn

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det stod klart väldigt tidigt på den här säsongen att det som väntade här inte skulle bli en säsong likt någon annan. Konstigt vore kanske annat, med tanke på att läktarna ekade tomma, spelschemat hackades upp på ett sällan skådat sätt och då coronan också lamslog träningar på sina håll och kanter runt om i landet.

Dessa nya förutsättningar har öppnat upp för lite oväntade lag och i skrivande stund ligger Örebro, Leksand, Rögle och gamla goa Skellefteå AIK på direktplatser till kvartsfinaler. Det är helt enkelt lag som har lyckats göra det bra under tunga förhållanden.

Andra lag har haft det tyngre och det är uppenbart att ett lag som Frölunda har en del att jobba på när det kommer till motivationen. I vanliga fall är man urstarka framåt, men 126 gjorda mål framåt finns det hela åtta lag som slår den här säsongen. Nära att det är fler lag än så till och med, men IK Oskarshamn är två mål bakom, och Linköpings HC är ett mål bakom.

Det gör också att Frölunda har vunnit färre matcher än vad man brukar göra och när man nu har tre matcher kvar att spela pekar det mesta på att man måste spela åttondelsfinal den här säsongen. En riktig besvikelse med andra ord.

IK Oskarshamn då? Jo, man har tre poäng ner till nedflyttningsfinalen (som jag väljer att kalla det) och allt handlar nu om att försöka undvika någon av de två sista platserna i tabellen. Frågan är om man kan ta poäng redan här?

IK Oskarshamn är bättre på hemmaplan

Det finns en uppenbar trend med att IK Oskarshamn är starkare på hemmaplan och den illustreras extremt tydligt av lagets senaste matcher i SHL.

De tre senaste hemmamatcherna har IK Oskarshamn vunnit, men när det kommer till bortamatcher har man inte vunnit en match sedan borta mot Växjö Lakers i slutet av januari månad. Det är helt enkelt inte där man tar sina poäng.

Tack och lov för IK Oskarshamn är Frölunda inte ett så starkt hemmalag den här säsongen. Inte minst i jämförelse med hur det brukar vara.

Här har vi två lag som är i desperat behov av poäng för att förbättra sin position inför avslutningen på säsongen. Det bör öppna upp matchen.

Över 5,5 mål spelas till 2,05 gånger såsen hos Betsafe.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 2,05
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 18:00, tisdag 16 mars 2021
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: