Speltips Frölunda – Oskarshamn 19/11: Revansch

Simon Pålsson Publicerat: 19 november 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Vilka blir det som tar nödvändig revansch torsdagen den 19 november 2020 i SHL? Blir det Frölunda eller IK Oskarshamn som tar tre poäng?

  Rygga vårt speltips hos bet365!
Annons. För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas..

Det är speciella tider i SHL-hockeyn och det är minsann inte lika enkelt att försöka följa trendenra som under en vanlig säsong. Bevisligen finns det helt andra faktorer som spelar roll ett sånt här år och det gör att matcherna är aningen mer svårbedömda på förhand.

Frölunda leder just nu SHL-tabellen efter en stark säsongsinledning och det man har reagerat på i deras fall är den jämna, höga nivån som man lyckats hålla. Tänkte jag skriva. För nu senast föll man igenom totalt och förlorade med hela 4-0 borta mot Leksand. Det är inte ens ett Leksand som varit särskilt bra.

Nu råkar i för sig Leksand ha en liten formtopp, men att tappa till hela 4-0 på bortaplan, och dessutom göra det efter en trend på fyra raka vinster för egen del, var på alla sätt ologiskt. Där kan det nog varit en och annan som var ute på hal is med sin betting inför matchen.

Men hur påverkar det här synen på Frölunda? Min känsla är att den här matchen snarare ska ses som ett olycksfall i arbetet. Det går också att lyfta försiktigt på hatten för Leksand, som bevisligen prickade rätt på alla cylindrar och gjorde en stark prestation.

Men inför matchen hade Frölunda fyra raka vinster och det faktum att man toppar SHL-tabellen är i sig en stor anledning till att hålla laget som favorit inför torsdagens möte med IK Oskarshamn. Det är ett lag som man ska vara bättre än.

Frölunda är starkare

IK Oskarshamn har haft en säsongsinledning som gjort att många har höjt sina förväntningar på laget, men efter att ha haft ett par tunga skalper har man på slutet sett ut att tappa kraft igen. Med tre raka förluster har man allt annat än god form inför det tuffa mötet med Frölunda.

Det som möjligen kan tala till lagets fördel är revanschlustan som man rimligen bör känna efter tre bottennapp till prestationer.

Å andra sidan kan revanschlusta snarare vara någonting som vuxit sig starkare i hemmalaget. Senast dessa lag spelade mot varandra föll göteborgarna nämligen med uddamålet, på bortaplan, och det är man nog inte särskilt sugna på att vara med om igen.

Därtill ser jag Frölunda som ett klart bättre lag och det lär bli tydligt på hemmaplan.

Frölunda -1,5 spelas till 1,85 gånger smeten hos bet365.

Frölunda - Oskarshamn

För nya kunder hos bet365. Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod exkluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Jämför odds: