Speltips Frölunda – Oskarshamn 8/12: Starka offensiver

Oskar Jörnevik Publicerat: 8 december 2022

Frölunda tar sig an Oskarshamn i ett möte där båda lagen har en god form. Matchen spelas under torsdagen den 8 december med nedsläpp klockan 19.00.

Frölunda - Oskarshamn

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda har växlat upp rejält nu, i SHL har man fyra segrar på de fem senaste matcherna. Även i CHL går man bra och fick under tisdagen med sig ett bra resultat mot Skellefteå och har god chans att ta sig till semifinal. Framförallt har Frölundas defensiv varit bra. Offensiven är det inga fel på då man har ett av SHLs bästa lag på pappret.

Oskarshamn krigar på och gör det okej, men Oskarshamn måste lösa defensiven för att undvika kvalplatserna. I skrivande stund ligger Oskarshamn på en tionde och sista slutspelsplats, men det skiljer endast två poäng ner till kvalplatsen. Formen är mycket god då Oskarshamn har vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Det har varit riktigt härliga bataljer mellan dessa lag på senare tid. 5-4, 6-1, 7-4 är det tre senaste resultaten mellan gängen. Frölunda har det lilla övertaget med 6-4 i matcher på de tio senaste. Oskarshamn vann den senaste matchen med 6-4, då i Småland. Frölunda har 4-1 i matcher mot Oskarshamn hemma i Göteborg.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Viktig spelare borta

Ryan Lasch har saknats för Frölunda de senaste matcherna, amerikanen är oerhört viktig för Frölundas powerplay. I och med att Ryan har saknats är det Max Friberg som står för poängen i Frölunda, men får stor hjälp av herrar som Joel Lundqvist och Anthony Greco. Jere Innala har varit lite frånvarande under de senaste matcherna. Frölundas defensiv med herrar som Andreas Borgman, Christian Folin och Petteri Lindbohm är mycket stark.

Oskarshamn har en av SHLs bästa kedja i Oksanen-Suomela-Karlkvist. Oskarshamn har en mycket bra offensiv, med tre riktigt bra forwardsformationer. Defensiven måste upp i nivå, Oskarshamn släpper in alldeles för enkla mål. Niclas Burström är en av de bästa backarna i SHL i egen zon.

Frölunda är favoriter här, men det är två lag med mycket bra form. Istället för att spela på 1X2 marknaden har jag valt överspelet här, över 5.5 mål. 4/6 matcher i Göteborg har slutat med över 5.5 mål, i de fyra senaste matcherna har det slutat över 5.5 mål mellan lagen. Ja, listan kan göras lång med statistik, men någon som är väldigt viktigt är att båda lagen har en mycket fin offensiv.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 1,92
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdagen 8 december 2022
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: