Speltips Frölunda – Rögle 13/4: Slutspel

Simon Pålsson Publicerat: 13 april 2021

SHL-slutspelet åker vidare på tisdagskvällen när Frölunda ska försöka ta revansch mot Rögle BK i den tredje matchen mellan lagen.

Frölunda - Rögle BK

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Kvartsfinalerna är igång och så här långt har vi fått se fullt ös i slutspelshockeyn. Men det är speciella tider när läktarna ekar tomma och kanske har det fått en större effekt på en del lag.

Frölunda ligger lite illa till, men en sak är ganska lovande för laget. Det är att lagkaptenen mot alla odds kan spela slutspelet.

För en dryg månad sedan åkte Joel Lundqvist på en tung skada som gjorde att han tvingades operera käken och det pratades om en frånvaro på upp till två månader. Men redan efter två veckor var Joel Lundqvist tillbaka i laget, precis när man behövde det som mest, och nu är han en tongivande spelare i det slutspel som väntar. Vågar jag lova.

”Slutspel är det roligaste som finns och nu är jag spelsugen” berättade Joel Lundqvist, en riktig kämpe, för Sportbladet när han var tillbaka och det är bara att imponeras. Han bröt käken på två ställen och har nu opererat in två titanplattor för att kunna spela. Det är bara att lyfta på hatten.

Men nu är frågan om han hinner göra någon nytta i det här slutspelet. Frölunda har öppnat med att förlora båda matcherna på bortaplan mot Rögle BK och sitter i ett trängt läge inför fortsättningen av den här slutspelsserien.

Det är bäst av sju matcher som gäller och för göteborgarnas del gäller att hitta ett starkt momentum på hemmaplan för att kunna kvittera den här matchserien.

Rögle BK är för bra

4-0 i den första matchen följdes upp av 5-2, efter att Rögle BK kunnat gå upp till 3-0 i matchen, och det känns som att skåningarna är ett par nummer för stora för Frölunda under den här säsongen.

Det har man i för sig kunnat se hela säsongen, då baserat på tabellen, även om Frölunda faktiskt vann två av fyra möten med Rögle BK under grundserien.

Frölunda fick också spela en tung åttondelsfinal för att överhuvudtaget gå till den här kvartsfinalen och då vann man till slut mot Djurgården med 2-1 i matcher. Kanske har det varit tyngre ib enen än vad man hade velat erkänna.

Här är min känsla att Frölunda kan göra det jämnt igen. Det är enda chansen att väcka liv i kvartsfinalen.

Frölunda moneyline spelas till 2,04 gånger smeten hos Mr Green.

  Rygga spelet hos mr green – Hämta 100 kronor freebet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda moneyline
Odds: 2,04
Bolag: Mr Green
Spelstopp: 19:00, tisdag 13 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: