Speltips Frölunda – Rögle 14/10: Toppmöte i SHL

Oskar Jörnevik Publicerat: 14 oktober 2021

Hallå där! Dags för SHL-torsdag igen och vi har en rolig fight framför oss. Det är två lag som siktar på att ta hem Le-mat senare i år och har på pappret starka lag. Båda lagen har även spelat CHL hockey tidigare i veckan. Häng med nedan för analys och speltips!

Frölunda - Rögle BK

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ettan mot sexan som möts i detta möte i SHL. Hemmalaget Frölunda har sett ruggigt stabila ut på slutet då man för tillfället har sju raka segrar i CHL/SHL-sammanhang. Man vann under tisdagen mot HIFK och tog sig till slutspel i CHL efter en stabil insats och återigen poäng från Ryan Laschs klubba.

Rögle har även dom börjat få igång maskineriet, står nu på fyra raka segrar  och slog Malmö i derbyt förra veckan i SHL. Rögle har en omgång kvar i CHL gruppspelet, den spelas under onsdagskvällen hemma mot Sönderjyske, alltså mindre än 24 timmar innan man möter Frölunda i Scandinavium. Rögle kommer dock vila ett par viktiga pjäser under onsdagskvällen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brukar bli bra matcher lagen emellan

Rögle vann med 4-0 i matcher när lagen möttes i slutspelet förra året, det var verkligen inget snack om saken, Rögle var det klart bättre laget. Tittar vi på årets trupper så är Frölunda strået vassare, mycket tack vare deras värvningar av Michael Spacek och Ryan Lasch som varit riktigt bra i starten här. Hemvändaren i Christian Folin är en av SHLs bästa defensiva backar och får otroligt mycket speltid av Roger Rönnberg.

Rögle har startat säsongen med sju raka bortfighter, då Catena Arena har byggts om. Gjort det på ett bra sätt, men fick spelas hemma senast när man slog Malmö med 2-1 efter en riktig krigarinsats. Rögle har lite frågetecken för Dennis Everberg och Erland Lesund inför matchen mot Sönderjyske i CHL. Ska alltså spela mot Frölunda mindre än 24 timmar efter nedsläpp.

Frölunda har seriens absolut bästa powerplay, Ryan Lasch spelar två minuter och hittar passningar ingen annan människa hade hittat. Elmer Söderblom har vuxit in i seniorhockeyn och ser bättre och bättre ut för varje match.

Frölunda är det bättre laget för stunden och mycket talar för att en åttonde raka seger kommer för Göteborgarna. Raka ettan på Frölunda spelas till 2.20 hos Betsson, lycka till!

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 2.20
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19.00, torsdag 14 oktober 2021
TV:  [cmorelive5]
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: