Speltips Frölunda – Skellefteå 12/10: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 9 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

SHL är igång och måndagen den 12 oktober 2020 spelas ett möte. Det avgörs mellan Frölunda och Skellefteå AIK i Göteborg.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det har varit en lite märklig inledning på den här säsongen i SHL, och delvis på grund av rådande förutsättningar har tabellen redan blivit haltande med ett lite udda spelschema för att få ihop den här säsongen.

Det gör att tabellen i det här skedet inte är helt enkel att läsa av, men å andra sidan är det inte helt relevant så här tidigt. Det intressanta är dock att säsongen i sig blir annorlunda utan publik på läktarna, och ibland trupper som saknar viktiga spelare på grund av isolering eller andra faktorer.

Men just det ska inte spela så stor roll inför måndagens möte mellan Frölunda och Skellefteå AIK, ett möte som på senare år varit ett riktigt rivalmöte. Under 2010-talet har det här varit ångloken i den svenska ishockeysfären och det har gjort att det ofta spelats intensiva matcher mellan lagen.

Det gör i sig att det utvecklats en rivalitet, som nu gör att matcherna mellan lagen alltid blir någonting extra. Således har vi förhoppningar om en kittlande historia här också.

Odds på SHL

Ett enda möte på måndagen alltså, och sedan är det ytterligare tre dagar vila innan det på torsdagen ska spelas en full omgång i SHL. Det här är alltså en match som släntrat efter lite.

Frölunda har fått en ganska lovande inledning på säsongen, med fyra vinster på sina fem första omgångar och framför allt idel vinster när man spelat på hemmaplan. I Göteborg har laget tre vinster på tre försök, och den fina målskillnaden på 10-2.

Skellefteå AIK å sin sida tog en tung vinst senast, när man bortaslog Växjö Lakers med 3-1 senast. I övrigt har man två ytterligare vinster och två förluster, samt en vinst efter förlängning. Det är sex omgångar som har spelats i det fallet, medan Frölunda alltså spelat en match mindre, men har redan en poäng mer.

Känslan här är att formen i hemmalaget är klart bättre, och på hemmaplan håller jag Frölunda som favoriter.

Frölunda vinner (ordinarie tid) spelas till 2,10 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos Casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,10
Bolag: Casumo
Spelstopp: 19:00, måndag 12 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: