Speltips Frölunda – Timrå 3/1: Starka lag

Oskar Jörnevik Publicerat: 3 januari 2023

Frölunda möter Timrå i en viktig match mellan två topp sex lag. Matchen spelas tisdagen den 3 januari 2023 med nedsläpp klockan 19.00.

Frölunda - Timrå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda ligger trea i SHL efter 30 omgångar spelade och Frölunda har börjat växla upp rejält. Att slå ut Skellefteå i CHL, var starkt, och nu ska man spela semifinal mot Luleå. Och alla som känner till Frölunda, så är det på detta vis, går laget bra i CHL, brukar också laget gå fint i SHL. I SHL har Frölunda också växlat upp rejält, trots att man förlorade mot ett bra Rögle senast. Frölunda har under säsongen inte varit effektiva hemma i Scandinavium, men har på de sex senaste matcherna fått med sig fem segrar och börjar extremt jobbiga att möta i Göteborg.

Timrå gör en mycket bra säsong så här långt. Förra året var man en hårsmån från att få spela i Hockeyallsvenskan, men en bra bäst sju serie mot Djurgården löste allt. Inför denna säsong har Timrå fått in massor av skickliga spelare som har hjärtat i Timrå, det gör också att man kan placera sig på en mycket fin sjätte plats i SHL. Timrå har hela 15 pinnar ner till negativa strecket, och det ska inte vara någon fara alls, istället börjar man dra i från lagen som jagar topp sex, fyra poäng ner till jagande lag nummer sju som är Rögle. Timrå är ett av SHLs bästa lag på bortaplan under säsongen.

Historiskt sett så är det Frölunda som har varit de starkare lagen, 7-3 i matcher senaste tio matcherna till fördel för Frölunda. Timrå har vunnit båda matcherna denna säsong, i Göteborg vann Timrå trots att Frölunda var det bättre laget och vann skotten med 36-18. I den senaste matchen som spelades 1 december 2022, var det ett effektivt Timrå som vann med klara 5-0. Under förra säsongen vann Frölunda alla fyra möten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiver i båda lagen

Frölunda har ett mycket starkt lag i år. Offensiven är riktigt stark, men har inte riktigt kommit igång i SHL. Max Friberg leder den interna poängligan, på 11+10. Joel Lundqvist, trots sin ålder, är en av SHLs viktigast spelare för sitt lag. Jere Innala och Ryan Lasch startade säsongen ihop och var lysande, men har på slutet inte spelat med varandra och inte varit sig lika. Defensiven är stark med herrar som Christian Folin, Petteri Lindbohm och min personliga favorit i Andreas Borgman. Lasse Johansson har växlat upp rejält och är uppe på 91 % i räddningar, en av seriens bästa målvakter.

Timrå har ett mycket intressant lag på pappret, när sportchef Kimmo Kapanen löste spelare som Anton Lander, Emil Pettersson, Jonathan Dahlen och förlängde med Robin Hanzl så visste jag att Timrå skulle bli ett slagkraftigt lag. Det är just de spelare jag nämnde som ligger i toppen av den interna poängligan. Jakob Stenqvist har gjort massor av assist och är en mycket skicklig back. Jag väljer istället att hylla Tim Erixon och Per Svensson som är två av SHLs bästa backar i egen zon, med stor hjälp av målvakten Jacob Johansson så är det svårt att få hål på Timrå

Frölunda har varit mycket starka på hemmaplan på senare tid, medan gästernas form är på väg neråt. Timrå har förlorat tre av sina fyra senaste bortamatcher. Jag tror att Frölunda är för starka för Timrå just nu. Timrå har två formationer som är ruskigt bra, men backar som Christian Folin och Petteri Lindbohm kan stänga ner Dahlen och Co, och då blir Timrå inget topplag i SHL längre. När vi får ett bra odds på Frölunda så tycker jag att ni ska hugga.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 1,80
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdagen den 3 januari 2023
TV:  []
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: