Speltips Frölunda – Växjö 6/4: Bra chans för hemmalaget

Axel Sjödin Publicerat: 5 april 2023

Det är inte bara i SHL som semifinalerna är i full gång, det tredje mötet mellan Djurgården och Björklöven spelas under torsdag kväll

Frölunda - Växjö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har varit två väldigt intensiva matcher i öppningen av semifinalserien mellan Djurgården och Björklöven. Det är två klassiska klubbar som gör upp om en finalplats och än så länge så är mötet helt jämnt med 1-1 i matcher.

Djurgården har däremot fördelen av att semifinalserien nu vänder ned till Stockholm där två raka hemmamatcher på Hovet väntar. Björklöven vann det första mötet med 3-2 efter ett sent avgörande i förlängningen, men i det andra så såg Djurgården klart vassare ut och kunde vinna rätt bekvämt med 4-1 tillslut, efter att ha tryckt dit det sista målet i öppen kasse.

För den neutrala åskådaren så har det varit underhållande matcher såhär långt, men mycket kamp, hårt spel och hög intensitet – det har varit en riktig slutspelskänsla när dessa båda lag har mötts. Det tog inte lång tid in i andra matchen innan Björklövens Fredric Weigel blev lite för het, något som gjorde att han blev avstängd i det andra mötet, men han är tillbaka nu inför det tredje. Han betyder väldigt mycket för sitt lag, så det kan bli avgörande att han kommer tillbaka nu under torsdagskvällen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Svår match att sia kring på 1X2-marknaden

Det gäller att få med sig någonting nerifrån Stockholm för gästernas del, men då de var det näst starkaste laget på bortaplan i grundserien så lär de kliva in med ett gott självförtroende på Hovet.

Djurgården får dessutom klara sig utan sin förstamålvakt Carl Lindbom som drog på sig en skada i det första mötet, men det var inget som märktes av i match nummer två. Andramålvakten Matthew Galajda klev in i det andra mötet och räddade 33 skott och blev matchhjälte när de lyckades kvittera serien uppe i Umeå.

Då båda lagen är i fin form, vilket vi inte minst fick se då de körde över sina respektive kvartsfinalmotståndare, så känns den resterande delen av semifinalserien väldigt öppen. Det är också väldigt jämnt på 1X2-marknaden hos spelbolagen inför det tredje mötet, även om det lutar lite i Djurgårdens favör. Jag tror att underspelet passar bäst bäst här, även om det har varit precis på gränsen i de två första matcherna. Vi väljer i alla fall att spela på under 5,5 mål för 1.76 hos Betinia, då dessa typer av fysiska matcher generellt sett är lite svårare att ösa in mål i, samtidigt som det är två jämna motståndare som möts.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1.76
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:00, torsdag 6 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo

 

Frölunda har chansen att koppla ett starkt grepp om semifinalen mot Växjö hemma i Scandinavium under torsdagen.

Frölunda - Växjö

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frölunda lyckades bryta trenden av hemmasegrar då de i tisdags vann det tredje mötet nere i Småland och har därmed satt sig i ett utmärkt utgångsläge inför de resterande matcherna av semifinalserien. Det står nu alltså 2-1 i matcher i göteborgarnas favör då de återvänder hem till Scandinavium inför det fjärde mötet.

Vi fick en ganska förväntad inledning på semifinalen då Växjö vann hemma med klara 6-2, men därefter så har Frölunda gett svar på tal med två raka raka segrar. Det finns många spelare i Frölunda som har växlat upp under slutspelet och att en spelare som Ryan Lasch är tillbaka i målprotokollet är viktigt. Lasch har dels varit skadedrabbad, men har också inte riktigt levererat på samma nivå som under tidigare säsonger, men nu satte han matchens enda mål nere i Växjö i tisdags.

Lars Johansson i mål ska dock ha mycket beröm han också, då han inte släppte in något av de 27 skott som kom mot honom under matchen. Frölunda har dock först och främst lyft sig som lag och kanske är det Joel Lundqvist som lyckas sporra sina medspelare till att lyfta sig. Den gamla veteranen med ett stort Frölundahjärta spelar verkligen fantastiskt och ger allt i varje närkamp, sådant smittar ofta av sig i truppen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Växjö är i underläge för första gången

Grundserievinnarna Växjö sitter i en tuff sits nu, men har fortsatt alla möjligheter att vända på utvecklingen. De fick kämpa hårt även i kvartsfinalen mot Luleå, men där var de hela tiden steget före och hade tre raka matchbollar under serien, även om det tillslut avgjordes i det sjunde mötet. Nu är de för första gången i ett underläge och har inte råd att förlora i Göteborg ifall de ska lyckas vända på detta.

Växjö har dominerat skottstatistiken i samtliga tre matcher mot Frölunda hittills, men Göteborgslaget har varit mer effektiva framför kassen och har spelat tight defensivt. De har Luleås framgångsrecept från kvartsfinalen, där de två gånger om lyckades nolla Växjö och få med sig en tung 1-0-seger.

Växjö har såklart kvaliteten att komma tillbaka, vilket de har visat under hela grundserien, men frågan är om det räcker mot ett rutinerat Frölunda med momentum i slutspelet. Det finns oerhört mycket rutin i Frölundas trupp, som är fast inställda på att ge Lundqvist ett sista guld innan han lägger av karriären. Jag tror att de kommer att bli svåra att stoppa när de väl har kommit i rullning och att de därmed också lyckas säkra sin tredje vinst hemma i Scandinavium ikväll. För 2.25 så spelar vi därmed på en rak etta (3-väg) hos Betinia.

  Rygga spelet hos Betinia – Hämta 120 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Frölunda (3-väg)
Odds: 2.25
Bolag: Betinia
Spelstopp: 19:30, torsdag 6 april
TV: 
Stream:  cmoresport logo