Speltips Frölunda – Växjö Lakers 2/4: Med sikte på 100

Simon Pålsson Publicerat: 2 april 2021

Växjö Lakers behöver en poäng till för att krossa gränsen på 100 poäng. Nu möter man Frölunda borta i den näst sista omgången.

Frölunda - Växjö Lakers

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

I den allra sista SHL-omgången kommer Växjö Lakers att spela borta mot Malmö Redhawks, som är ett lag som nu kommer att spela slutspelshockey senare under säsongen, och då kan man komma upp i den magiska gränsen på 100 poäng.

Men faktum är att Växjö Lakers har chansen att komma upp på den magiska nivån och magiska gränsen redan på långfredagen, när man spelar borta mot Frölunda.

Det här är ett Frölunda som inte direkt skrämmer för Växjö Lakers. Frölunda har en tung säsong bakom sig och man förlorade alltså mot detta Växjö Lakers så sent som i förra omgången, men då bara med 3-2 på bortaplan.

Växjö Lakers har med sig två raka vinster mot Frölunda, varav den innan senast med hela 8-0, och har därmed ett klart psykologiskt övertag på göteborgarna.

Frölunda har också tappat sin chans att nå direktplatsen till kvartsfinal efter förlusten senast och har nu i praktiken ingenting att spela för inför mötet med Växjö Lakers. Jo, en poäng räcker för att hålla Färjestad bakom sig (ser det ut som i skrivande stund) men ärligt talat är det inte särskilt viktigt.

Växjö Lakers tar tonen

Det är alltid lite vanskligt i det här skedet av säsongen att försöka förutspå till vilken grad som lagen tar matcherna på största allvar – och hur pass stor motivationsbristen kan spela roll.

Men för Växjö Lakers är det uppenbart att man gärna når 100 poäng. Serievinsten är redan i hamn och man går in som favoriter i slutspelet, och nu gäller det mest att hålla uppe ångan och fortsätta vara ett starkt lag.

Emil Pettersson är nog sugen på att bibehålla sin fina målform efter att han har gjort totalt 22 mål redan den här säsongen.

Över 4,5 mål spelas till 1,71 gånger såsen hos Betsafe. Jag tror att Växjö Lakers går på knock och att matchen blir öppen till sin karaktär.

  Rygga spelet hos betsafe – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds: 1,71
Bolag: Betsafe
Spelstopp: 15:00, fredag 2 april 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo