Speltips HV71 – Brynäs 9/4: Lika tätt igen

Simon Pålsson Publicerat: 9 april 2021

HV71 och Brynäs spelar den andra kvalmatchen för att stanna kvar i SHL fredagen den 9 april 2021. Låt oss hoppas på samma spänning igen.

HV71 - Brynäs

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det är ett unikt sätt som den här SHL-säsongen ska till att avgöras på och värst är det för lagen som slutade sist respektive näst sist i tabellen. Det handlar alltså om ett direkt avgörande möte, eller snarare en direkt avgörande matchserie, där vinnaren får stanna kvar i SHL.

Men det är för förlorarna som det verkligen kommer att svida. Det lag som inte vinner den här matchserien, och som förlorar fyra matcher, kommer att spela i HockeyAllsvenskan nästa säsong.

För klassiska klubbar som HV71 och Brynäs kan det mycket väl komma att kännas förödande. Det är helt enkelt inte klubbar som hör hemma på den nivån och det är inte klubbar som väntas vara särskilt bekväma på den nivån.

Brynäs gjorde det bra senast och vann till slut med 2-1 efter en gastkramande förlängning. Nu har lagen åkt till Jönköping för att spela det andra mötet. En andra match som sätter tonen på fortsättningen av matchserien.

Oavgjort efter full tid senast gör att förväntningarna på spänning är höga även inför den här matchen.

Odds på SHL-slutspel

HV71 har haft en mycket tung säsong och egentligen redan från start på säsongen var det uppenbart att det lagbygge man har satt ihop inte håller måttet för att spela på den här nivån.

Det hände en hel del saker i truppen inför säsongen och uppenbart nog hade man svårt att få ordning på det nya lagbygget. Man blev också klar jumbo.

Brynäs var väldigt nära att klara nytt kontrakt, men föll igenom sista veckorna och är i grunden ett för ojämnt lag. Å andra sidan har man inte samma uppenbara problem som HV71. Över en hel matchserie bör det tala för Brynäs.

X (oavgjort) spelas med det sagt till 4,25 gånger såsen hos Betsson. Det mesta talar för att det blir lika jämnt ännu en gång.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kr bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: X (oavgjort)
Odds: 4,25
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:30, fredag 9 april 2021
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: