Speltips HV71 – Färjestad 10/10: Rivalmöte

Simon Pålsson Publicerat: 8 oktober 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Som bekant är matcherna mellan HV71 och Färjestad någonting alldeles extra. Det förväntar vi oss också i SHL den 10 oktober 2020.

  Rygga vårt speltips hos casumo!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Färjestad BK har inte öppnat säsongen särskilt bra, och det har verkligen inte HV71 heller gjort. Nu möter lagen varandra i en tuff match, och snart kan vi nog behöva damma av det gamla hederliga epitet krislag om det inte vänder.

Om vi ska se helt ärligt på utvecklingen på senare år känns det inte som att HV71 har höjden som man har haft tidigare säsonger, även om det faktiskt såg ut att gå bättre förra året, när man åter gällde som ett lag givet i slutspelet.

Nu fick HV71 och inga andra svenska lag för den delen chansen att visa upp sig, men HV71 kunde ändå inkassera en säsong med 89 poäng på 52 omgångar, och en femteplats i grundserien. Om man vill vara snäll, eller lite mer optimistisk lagd, kan man nog konstatera att det indikerar att klubben är på god väg mot något nytt.

Men så är det alltid som så att trupperna kan variera stort för SHL-lagen, och den föregående säsongen behöver inte vara så relevant. Förra säsongen gjorde HV71 näst flest mål av alla lag, och det offensiva tänker finns i stora delar av kvar.

Nu möter man ett Färjestad BK som HV71 nästan alltid spelar målrika matcher mot, och för min egen del förväntar jag mig underhållning när två sådana giganter ska spela mot varandra på en SHL-lördag. Den saken är helt säker så här på förhand.

Färjestad BK läcker

Färjestad BK har haft stora problem med defensiven under inledningen, och har nu släppt in minst fyr amål i fyra raka matcher. Det säger sig själv att det blir svårare att vinna matcherna om man ska ha den typen av facit i match efter match.

I grunden har Färjestad BK ett spännande lagbygge inför året, men visst finns det tonvikt på offensiven? Det är där det finns flest spelare som andra lag hade velat ha, och det är där laget har sin uppenbara styrka. Däremot kommer Färjestad BK få det tufft med defensiven. Det känns givet.

HV71 har liknande tendenser, med en stark offensiv, och en defensiv som är lite för lätt att slå hål på och som inte riktigt fungerar som den ska. Att man nu har fem förluster på sex inledande omgångar säger det mesta om läget just nu.

Över 5,5 mål spelas till 1,79 gånger smeten hos Casumo.

Annons:
  Rygga spelet hos casumo – Få 300 kronor freebet!
Annons. Nya kunder hos Casumo. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 5,5 mål
Odds: 1,79
Bolag: Casumo
Spelstopp: 18:00, lördag 10 oktober 2020
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: