Speltips HV71 – Frölunda 20/1: Fredags-fest

Oskar Jörnevik Publicerat: 20 januari 2023

HV71 ligger pyrt till i tabellen möter ett Frölunda som ligger topp fyra. Matchen spelas under fredagen den 20 januari 2023, med nedsläpp klockan 19.00.

HV71 - Frölunda

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 har haft en knackig säsong så här långt, trots att man är en nykomling i SHL så är man ett SHL-lag enligt mig. HV71 har en av de större trupperna om man kollar omsättning i SHL och det ska inte vara så att HV ligger på kvalplats neråt. Det är också hela åtta pinnar upp till säker mark och då är SHL en liga som är svår att vinna matcher i. Formen är mycket svag för smålänningarna och HV har bara en seger på de tio senaste matcherna. Problemet är att hitta en stadighet i spelet. HV har spelat helt okej i de senaste matcherna men har svårt att spela bra i 60 minuter.

Frölunda fick respass ur CHL under tisdagen mot ett Luleå som vann på straffar, det var ett hårt slag i ansikten på Frölunda som verkligen satsade på den turneringen. Frölunda har på slutet varit ett starkt jobbande lag men har stora problem med offensiven och framförallt problem med sitt powerplayspel. På pappret finns det offensivt skickliga spelare så det är inte där problemen ligger, det blir en fråga för Roger Rönnberg att lösa.

I SHL-sammanhang är det inget snack om att det är Frölunda som har fördel mot HV71, det vittnar sex raka segrar om. Frölunda har vunnit båda mötena under säsongen, dock har det varit två tighta matcher där HV71 inte alls varit utspelade. De knappa 15 milen mellan Jönköping och Göteborg brukar betyda ganska heta matcher mellan lagen, då man kan kalla det ”derby”, enbart för att det skiljer ganska kort distans mellan lagen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Starka offensiva lag

På pappret har HV71 en mycket stark offensiv, men det är många spelare som fortfarande inte har kommit upp i standard. Fredrik Forsberg var mannan som sköt upp HV i SHL igen, han leder interna poängligan men har fått sparsamt med istid i de senaste matcherna. Andre Petersson har varit bra på slutet och är en mycket skicklig herre. Defensivt får Emil Andrae mycket istid och kan nog vara ett namn för NHL inom kort. Eric Martinsson och Chad Billins håller även hög nivå.

Frölunda har ett par defensiva avbräck här, Christian Folin och Pontus Johansson är skadade. Max Friberg har gjort en bra säsong så här långt. Ryan Lasch har varit bättre på slutet. Sparkapital i herrar som Jere Innala och Jacob Nilsson. När de saknas ett par backar får Andreas Borgman ta ett stort ansvar och han gör det otroligt bra. Även Petteri Lindbohm är en stark defensiv herre, och inte minst målvakten Lasse Johansson som steppat upp på slutet.

Nu till speltipset och det kommer bli en väldigt tuff match då båda lagen behöver poängen, framförallt HV71 som ligger riktigt risigt till. Det vankas mycket folk till Husqvarna Garden under fredagen och det är ett HV71 som lirat lite bättre på slutet. Frölunda kommer från en tung torsk mot Luleå under tisdagen och jag tror det känns mer än vad de visar. HV71 har ett på pappret otroligt bra lag och vänder trenden mot ett offensivt svagt Frölunda för stunden. HV71 ML blir spelet, till ett mycket fint odds. Tror HV71 sticker rejält upp i tabellen nu, med Challe Berglund i båset.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 ML
Odds: 2,06
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, fredag 20 januari 2023
TV:  cmorelive logo
Stream: 

Jämför odds: