Speltips HV71 – Linköping 26/12: Tredje matchen!

Oskar Jörnevik Publicerat: 25 december 2022

HV71 och Linköping möts för tredje gången denna säsong under måndagen den 26 december 2022 med nedsläpp klockan 15.15.

HV71 - Linköping

18+ år, spela ansvarsfullt, ​Stödlinjen.se​, Spelpaus.se. Läs fullständiga regler och villkor här

HV71 har varit ett riktigt svajigt gäng under årets SHL, men har nu tagit sig över strecket, alltså är man inte i skrivande stund på kvalplats. Dock är det inte långt undan då Oskarshamn ligger på samma antal poäng. HV71 har tre raka nederlag och har släppt in otroligt många puckar på sistone. Offensiven var det egentligen aldrig varit någon fara på. Spelarkvalitén finns där och jag tror att HV steppar upp och blir ett slutspelslag 2023.

Linköping har varit helt okej under första delen av SHL, och man ligger i skrivande stund på den tionde och sista slutspelsplatsen. Tre segrar på de fem senaste matcherna får anses vara ett okej facit, Linköping slog HV71 i den sista matchen innan det lilla uppehållet för jul. Linköping har haft stora problem med offensiven och det är bara Luleå som har gjort färre mål.

I och med att HV71 spelade i en lägre serie under förra säsongen så möttes inte lagen. Båda mötena under årets säsong har Linköping vunnit, trots att Jönköpingslaget var det klart bättre laget spelmässigt i den matchen som spelades i Jönköping.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Spelare in och ut i hemmalaget

HV71 har valt att skicka bröderna Davidsson och tagit in Nick Shore i laget. Fredrik Forsberg och André Petersson har varit riktigt bra så här långt. Defensivt är det Emil Andrae som varit lagets bästa back men en sådan som Niklas Hjalmarsson kommer bli viktig för laget. Joni Ortio och Jonas Gunnarsson delar på målvaktsansvaret.

Filip Bystedt är på Junior-VM för Linköpings del och Mattias Hävelid är skadad. Det kryllar av skickliga forwards i denna grupp och för att nämna några namn, Broc Little, Markus Ljungh och Ty Rattie. Trots en namnkunnig backuppsättning så finns det ingen av backarna som har + i den viktiga +- statistiken. Marcus Högberg har varit bra för LHC under säsongen.

Viktig match på pappret mellan två lag som verkligen behöver poängen. Det är två lag som krigar om en topp tio placering. Det är också två lag som har en riktigt fin offensiv. Tror på en händelserik match mellan två spelande lag. HV71 har fyra raka matcher med målkalas i. Jag tror på över 5.5 mål i denna fight till ett mycket härligt odds på en bra bit över två gånger oddsen.

  100 kronor gratisspel

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 5.5 mål
Odds: 2,30
Bolag: LeoVegas
Spelstopp: 15:15, måndag den 26 december 2022
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: