Speltips HV71 – Örebro 8/12: Bra form

Oskar Jörnevik Publicerat: 8 december 2022

HV71 har börjat prestera på isen, möter nu ett Örebro med svag form. Matchen spelas torsdagen den 8 december 2022 med nedsläpp 19.00.

HV71 - Örebro

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 är faktiskt nykomlingar i SHL, känns konstigt att skriva det men så är det. Säsongen började inte alls bra för smålänningarna och man har länge legat på kvalplats, mycket på grund av skador i laget och riktigt uselt spel på isen. På senare tid har spelet varit mycket bättre och nu ligger HV över strecket efter tre segrar på lagets fyra matcher. HV vann mot Rögle senast med 6-2 och då gjorde HV en mycket fin match.

Örebro har inte alls rosat marknaden på slutet. Endast en seger på lagets fem senaste matcher har gjort att man nu bara är på sjätte plats i tabellen. Örebro har tagit 35 poäng i årets SHL, men bara tio av dessa kommer på bortaplan, vilket bara Leksand är sämre på i SHL.

I och med att Hv spelade i hockeyallsvenskan förra året så spelade dessa lag inte mot varandra. Örebro vann första mötet denna säsong i Örebro med klara 3-0. Senaste tio matcherna mellan lagen är det mycket jämt och det är faktiskt 5-5 i möten.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fått igång defensiven

HV71 har fått tillbaka viktiga spelare från skada på senare tid, och senast var det Mattias Tedenby. Fredrik Forsberg sköt Hv tillbaka till SHL under förra säsongen och har öppnat denna säsong på ett bra sätt. Det har även hemvändaren Andre Petersson också gjort. Emil Andrae och Eric Martinsson är viktiga i defensiven. Om HV får igång herrar som Mikkelsen Bödker, Andy Miele och Tyler Vessel kan detta bli mycket bra.

Örebro har målskytten Emil Larsson på skadelistan. Det är två backar i toppen av den interna poängligan, Kristian Näkyvä och Philip Holm. Mathias Bromé är en av SHLs bästa spelare i sina bästa stunder, det är även Rodrigo Abols. Målvakten Jhonas Enroth har en mycket hög kapacitet inom sig.

HV71 har spelat upp sig på slutet, och det rejält. Gästerna från Närke trivs inte alls utanför gränserna och är seriens näst sämsta bortalag. Formen för gästerna är knackig med endast en seger på de senaste fem matcherna. HV71 har ett bättre lag på pappret och när oddsen ligger på dryga 2 gånger pengarna är det inget snack om att spika HV71.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 rak
Odds: 2,15
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, torsdag den 8 december 2022
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: