Speltips HV71 – Skellefteå 25/2: Klar SHL-favorit

Simon Pålsson Publicerat: 25 februari 2021

Skellefteå AIK har satt formen ordentligt i SHL och gäller nu som stora favoriter borta mot HV71 torsdagen den 25 februari 2021.

HV71 - Skellefteå AIK

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Det är sällan som vi får se en full omgång i SHL samma dag och inte heller den här torsdagen är det en helt intakt omgång som väntar. Det har varit en säsong kantad av flyttade matcher och en haltande tabell, någonting som gäller fortfarande.

Nu återstår det bara ett par veckor av grundserien och inom kort är det dags att köra igång slutspelet. Enligt planen. Flera bottenlag har propagerat för att man ska stänga den här SHL-säsongen för nedflyttning. Förutsättningarna har helt enkelt inte känts helt rättvisa.

Det är såklart ett löjligt argument att komma dragandes med nu. Det är någonting man får bestämma inför säsongen och inte mitt i densamma. Förra året var ett undantag och att ha två sådana säsonger, med inställda slutspel eller nedflyttningsrace, kommer att skada sporten alldeles för mycket.

Dessutom har man hela tiden vetat om hur det här coronaåret kan komma att bli. Om någon påstår att det är en överraskning får man nog ta och rannsaka sig själv istället.

Med det sagt är det såklart speciella förutsättningar och omständigheter, som hela tiden är värda att att ta med i beräkningen inför matcher. Någonting annat är bara dumdristigt med tanke på att det bevisligen påverkar matcher.

Skellefteå AIK har prickat formen

I botten ser vi ett antal lag som har haft förtvivlat svårt hela säsongen. Det man kan ha med sig den här säsongen är att det saknas en klar jumbo, utan att ett antal lag har alternerat om att ligga sist och att det inte sällan har att göra med antalet spelade matcher.

Nu är det Linköpings HC som gäller som jumbo och senast föll man återigen tungt hemma mot Skellefteå AIK, som har prickat formen bra på slutet.

Faktum är att Skellefteå AIK är ett av vårens, om vi ens kan säga så redan nu i slutet på februari, mer positiva lag i SHL. Det har gjort att man klättrat upp som trea i tabellen och i mina ögon gäller som en liten spännande outsider inför slutspelet. Det faktum att det saknas dominanter i toppen gör att alla lag har ett bra slagläge om man bara tar sig till slutspel.

HV71 är inte den slagpåse som tabellpositionen, tredje sist, kanske kan ge sken av, men det är samtidigt över 30 poäng upp till Skellefteå AIK i tabellen. Det är ingen slump.

Skellefteå AIK har dessutom tre raka vinster mot laget den här säsongen och jag skulle tro att HV71 får räkna in en fjärde här.

Skellefteå AIK moneyline spelas till 1,80 gånger såsen hos bet365.

  Rygga spelet hos bet365 – Hämta 1 250 spelkrediter!

Minsta insats 50 kr och krav på 1x fastställt spel för att få spelkrediterna. Minsta odds, spel och betalningsmetod ekluderingar gäller. Utbetalningar exkluderar insatser i spelkrediter. Tidsbegränsningar och villkor tillämpas.

Speltips:

Speltips: Skellefteå AIK moneyline
Odds: 1,80
Bolag: bet365
Spelstopp: 19:00, torsdag 25 februari 2021
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo