Speltips HV71 – Timrå 29/11: Bra form

Oskar Jörnevik Publicerat: 29 november 2022

HV71 har vaknat igen, och möter ett starkt Timrå. Matchen spelas tisdagen den 29 november 2022, med nedsläpp klockan 19.00.

HV71 - Timrå

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

HV71 tog steget upp till finrummet efter en säsong i Hockeyallsvenskan. SHL-äventyret har inte startat särskilt bra på HV då man i skrivande stund ligger på negativt kval. Dock är formen på väg uppåt, då man vunnit tre av lagets fyra senaste matcher. Framförallt fick HV vinna på hemmaplan igen (Malmö den 19/11), och man slog i den senaste matchen Brynäs med klara 5-1 på bortaplan. Det är inget snack om att HV71 ska vara ett SHL-lag, och det har man visat i de senaste omgångarna.

Timrå var nära att trilla ur SHL under förra säsongen, men man räddades över att ha krossat Djurgården i kvalet. Inför denna säsong har man värvat ihop ett mycket bra lag på pappret och ledningen har fått ut max av truppen så här långt. En sjätte plats efter 20 omgångar är facit så här långt. Laget kommer också från två raka meriterande bortasegrar, en mot Oskarshamn och en mot Luleå, det är riktigt bra segrar. Det är framförallt defensiven som stuckit ut, då det endast är Luleå som släppt in färre mål.

Förra året möttes man inte då HV var i hockeyallsvenskan och Timrå var i SHL. Dock har lagen spelat mot varandra en gång denna säsong och det blev en jämn historia där Timrå drog det längsta strået. Det var hemma för Timrå, i en match som Timrå vann i sudden, där HV71 var lite bättre under 60 minuter.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Seriens bästa bortalag

HV71 har haft en tung skada på Mattias Tedenby och är snart klar för spel igen. HV71 har mycket bra spelare på pappret, där Fredrik Forsberg leder poängligan, han skuggas av Andre Petersson. Spelare som Mikkel Bödker, Joonas Nättinen och Sam Vigneault har mycket mer i sig än vad man visat. HV har en namnkunnig backuppsättning med herrar som Emil Andrae, Chad Billins och Eric Martinsson.

Timrå plockade hem bland annat trion Emil Pettersson, Jonathan Dahlen och Anton Lander, och det är just dessa herrar som ligger etta, tvåa och trea i den interna poängligan. Spelare som Nick Halloran, Anton Wedin och Magnus Pääjärvi har också en enormt fin kapacitet i sig. Backsidan är riktigt bra, framförallt spelare som spelar med hjärtat, till exempel Per Svensson och Didrik Strömberg. Finns även offensiva backar i Jakob Stenqvist och Elmeri Eronen.

HV71 har spetsat till formen och har en av SHLs bästa trupper faktiskt, trots att man ligger näst sist. Det gäller bara för Samuelsson och gänget att få igång rätt spelare, vilket man fått på slutet. Timrå är faktiskt seriens bästa bortalag trots att man ”bara” har vunnit fyra matcher efter 60 minuter. HV71 är bättre enligt oss, både för stunden och formen. HV71 rider vidare på sina tre segrar på fyra senaste och kommer komma ut stenhårt. Det är alltid svårt att möta HV71 i Jönköping när de är i form. Raka ettan i Småland står i över två gånger degen och är ett mycket bra spel.

  100 % – 500 kronor

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: HV71 vinner
Odds: 2,25
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 19:00, tisdag den 29 november 2022
TV:  cmorelivefyra logo
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: