Speltips inför Brynäs – Luleå 14/3: Låt det leva vidare

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2018

Pressen är verkligen på Luleå HF inför bortamötet med Brynäs IF i det andra mötet i SM-åttondelsfinalen mellan lagen. Förlusten på hemmaplan gör att norrlänningarna nu måste vinna på bortaplan och det tror vi att de gör.

Aningen förvånande kunde Brynäs vinna det första mötet i åttondelsfinalen mot Luleå – trots bortaplan. Gävlelaget har sett ruskigt svaga ut under den sista månaden i grundserien och har halkat efter ordentligt i tabellen, men när det väl gällde höjde sig Brynäs åter något snäpp.

Samtidigt hade Luleå svårt att nå den där nivån som vi vet att laget håller och när försvaret, på hemmaplan dessutom, släpper till hela tre mål bakåt vet man att dagen inte har varit den bästa för norrlänningarna. Vi har pekat på det många gånger och kan stryka under samma sak igen: det är när defensiven fungerar som Luleå verkligen känns som ett lag som hör hemma i slutspelet.

Hur som helst gör förlusten i den första matchen i matchserien – där det alltså är bäst av tre matcher som gäller – att Luleå nu måste vinna match två i Gävle. Här finns inga utrymme för misstag och såvida laget lyckas svälja stoltheten efter hemmaförlusten ska möjligheterna till en bortavinst vara goda.

Ett rakt spel testas

Inför den första matchen hade vi den tydliga känslan av att Luleå skulle såra sina gäster och visst, det blev två mål framåt, men riktigt så bra som vi hade hoppats på blev det aldrig. Den här gången investerar vi återigen förtroende i norrlänningarna, som utifrån flera aspekter bör ses som det något starkare laget här.

Om en lite längre period är formen betydligt bättre hos Luleå. Samtidigt som Brynäs rasade i tabellen och radade upp en närmast horribelt resultatrad under sluttampen på grundserien kunde Luleå hitta tillbaka till sin fina defensiva stabilitet och vinna flera matcher mot tyngre motstånd, såväl hemma som borta. Den fina känslan från den perioden bör leva kvar i spelarna, förlusten i det första åttondelsfinalmötet till trots.

Nej, här tänker vi oss revansch och att Luleå faktiskt visar vilket lag som är aningen bättre. Ett Brynäs som flög högt i första mötet kommer ner på jorden här när Luleå faktiskt hämtat andan. Den här matchserien är som gjord att gå till en tredje och helt avgörande match.

Att Luleå vinner (ordinarie tid) spelas till trippla insatsen.

Rygga spelet hos Betser – Få 100 kr i omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Luleå vinner, rak tvåa
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (Bonus: 100 kronor omsättningsfritt!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 14/3
TV: cmoresport logo
Stream: cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: