Speltips inför Brynäs – Luleå Hockey 13/2: Klasskillnad

Simon Pålsson Publicerat: 13 februari 2020

Luleå Hockey kommer alltid att gälla som klara favoriter borta mot Brynäs IF när läget är som det är.

  Spela Luleå Hockey att vinna hos Bethard!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är torsdag och ännu en gång betyder det att SHL dukar upp nästan en full omgång. Ett av mötena kommer att spelas på fredagen, men det står åtminstone sex intressanta matcher på schemat. Det kan man inte klaga på en torsdagskväll.

Uppe i Gävle ska vi se om Brynäs kan rädda någon form av stolthet när rivalerna Luleå Hockey kommer på besök. Det är ingen hemlighet att det finns viss friktion mellan dessa båda lag, och det är lika tydligt att det på senare år blivit ett maktskifte.

Brynäs IF har länge varit en maktfaktor inom svensk ishockey, men just nu känns dessa dagar ganska långt borta. Det gäller att försöka vända den negativa trenden snarast, annars riskerar man nog att fastna i ett slags ingenmansland.

Nu ska sägas att Brynäs faktiskt vunnit två av sina tre senaste matcher, och att man fick med sig två poäng efter vinsten mot HV71 efter straffar senast. Men på det hela taget har formen inte varit mycket att hurra för på slutet.

Annons:

Luleå Hockey är bättre

Om vi ser till tabellen i SHL är det Luleå Hockey som varit säsongens bästa lag hittills. Med sina 79 poäng har man tagit ett fast grepp om serieledningen och har faktiskt hela +18 mål att gå på jämfört med närmast jagande lag, nämligen Färjestad.

Efter 39 spelade omgångar har man också åtta poäng ner till närmsta lag, och vår känsla i nuläget är att det blir Luleå Hockey som tar hem grundserien. Huruvida det är samma lag som kan dominera i ett framtida slutspel låter vi vara osagt.

Man kan väl konstatera att det här generellt sett är en väldigt jämn säsong och det skiljer inte mer än nio poäng mellan lag nummer tre och lag nummer nio i tabellen. Det gör att omkullkastningarna kommer att vara många på slutet. Men var kan vi räkna med att Luleå Hockey hamnar?

Vi tror att det blir Luleå Hockey som vinner grundserien, och vi tror att det blir Luleå Hockey som vinner mot Brynäs IF på torsdagen. Det spelas till 2,05 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Luleå Hockey vinner (ordinarie tid)
Odds: 2,05
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, torsdag 13/2
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

Annons:


Annons: