Speltips inför Brynäs – Malmö Redhawks 2/2: Bättre form

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2019

Av allt att döma åker Malmö Redhawks upp till Gävle med goda möjligheter att faktiskt ta en trepoängare – och göra en hel del mål – borta mot Brynäs.

Annons:

I den svenska hockeyn är det tydligt att sändande bolag valt att singla ut en viss lördagsmatch som huvudmatchen den här helgen. Det är någonting som upprepas helg efter helg och just den här gången väntar mötet mellan Brynäs och Malmö Redhawks.

Samtidigt som de flesta andra SHL-lag spelade en omgång i torsdags hade Malmö Redhawks spelledigt och kommer därmed till det här mötet med potentiellt lite mer utvilade ben. Med tanke på att det väntar en förhållandevis lång resa upp till Gävle kan det visa sig välbehövligt. Laget spelade senast borta mot Luleå och förlorade då mot serieledarna, men har en annars ganska okej form.

Brynäs däremot har haft det väldigt tungt på sistone och inför torsdagens möte med Luleå målade vi i vårt speltips upp laget som formsvagast i hela ligan. Det stärktes inte minst av att resultaten varit supersvaga under januari månad, men också att Brynäs under säsongen gjort färst antal mål av alla lag i SHL. Men vi fick minsann svar på tal.

Brynäs åkte upp till Luleå och vann med 3-2 mot serieledarna, någonting som nu skakat liv lite i slutspelsdrömmen igen. Kanske är det dags att resa sig?

Två lag som går för att vinna

Mot bakgrund av den meriterande vinsten så sent som i torsdags tror vi att det är ett laddat Brynäs som nu tar sig an Malmö Redhawks inför sin egen hemmapublik. Under säsongen har det varit problem med klart dalande publiksiffror i Gävle, men kanske kan vinsten senast locka lite folk till lördagsmatchen hemma mot Malmö Redhawks? Det blir såklart en fördel för hemmalaget om så är fallet.

Det här blir tredje gången den här säsongen som lagen gör upp i SHL, men det blir första gången som ett möte spelas i Gävle. De två första matcherna har slutat med 4-3-vinster för Malmö Redhawks hemma i Malmö Arena – två gånger om alltså – varpå laget har med sig en vetskap om hur man stör Brynäs.

Generellt sett är det här två lag som inte sällan spelar ganska offensivt inriktade matcher mot varandra och nu litar vi också på att båda vågar gå för att vinna. Det borde öppna upp tillställningen markant, vilket talar för underhållning och mål.

Över 4,5 mål spelas med det i åtanke till 1,86 gånger insatsen hos hårdsatsande Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  15:15, lördag 2/2
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: