Speltips inför Brynäs – Skellefteå AIK 28/2: Glöm inte skadeläget

Simon Pålsson Publicerat: 28 februari 2019

Speltipset inför torsdagens möte mellan Brynäs och Skellefteå AIK i SHL grundar sig i att båda lagen har problem med skador den 28 februari.

Annons:

Ingen rast och ingen ro. Det är devisen som gäller för både Brynäs och Skellefteå AIK för närvarande. Det går inte att påstå att något av lagen är inne i någon vidare positiv trend just nu, någonting som adderar en härlig krydda till torsdagens möte.

I våra ögon är det självklart att det finns en charm med matcher där ångestnivåer är betydligt mer påtagliga. Det här rör sig dessutom en match där lagen – förutom att båda har direkt svag form – är i stort behov av poäng i sin slutspelsjakt. Den typen av desperation adderar ytterligare värde till spänningen. Tycker vi.

Brynäs har bara vunnit en av sina sex senaste matcher och föll tungt, tungt, tungt borta mot Mora IK senast. 6-1 var sannerligen ingen höjdarinsats och med tanke på rådande läge räknar vi iskallt med att laget nu går rakt in i försvarsläge. Det gäller att hålla ner siffrorna.

Skador och form talar för få mål

Skellefteå å sin sida har samma svaga trend, med endast en vinst på sina fem senaste. Då hittar vi bland annat en storförlust (7-1) mot rivalen Frölunda i detta hop av matcher. Snacka om en svag trend för Skellefteå AIK.

Om vi ser till tabelläget är det också ansträngt för båda lagen. Brynäs ligger precis utanför slutspelsplatserna med två poäng upp till tiondeplatsen och ytterligare tre poäng upp till Skellefteå AIK, som alltså också riskerar att hamna utanför plats 10.

Men glöm inte att det inför torsdagens match också finns en annan viktig parameter att ta in i beräkningarna. Det gäller skadeläget i lagen.

Brynäs har nu fyra-fem renodlade forwards att tillgå i matchen och det visade sig inte minst i mötet med Mora IK vad det gör med den kollektiva slagkraften. Skellefteå AIK å sin sida saknar en viktig pjäs i Jimmie Ericsson, som drog av hälsenan förra veckan. Tungt värre.

Därför tror vi på en mer defensivt inriktad match.

Under 5 mål asian handicap (ordinarie tid) spelas till 1,79 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål asian handicap (ordinarie tid)
Odds:  1,79 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet
Spelstopp:  19:00, torsdag 28/2
TV:   cmorelivefyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: