Speltips inför Djurgården – Färjestad 16/4: Match sex i SM-semin

Simon Pålsson Publicerat: 15 april 2019

I tisdagens speltips inför SM-semin mellan Djurgården och Färjestad är det målmarknaden som hamnar i fokus. Allt kan avgöras den 16 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det går inte att klaga på spänningen i någon av vårens semifinaler i SHL. Med ett par omgångar kvar att spela är det fortsatt oklart vilka lag som ska ta sig hela vägen till final och i ärlighetens namn är det så jämnt att fyra lag hade kunnat stå som mästare i slutet av säsongen.

Det har inte minst visat sig i semifinalen mellan Färjestad – som vann grundserien med sina 102 inspelade poäng på 52 omgångar – och Djurgården. Detta Djurgården som kanske varit det bästa laget i hela serien i perioder, men som under grundserien hade så svårt att vara jämna i sina prestationer.

Efter fem spelade matcher har Djurgården nu 3-2 att gå på och kan avgöra i någon av de två kommande matcherna. Allra helst passar laget på nu på tisdagskvällen när det spelas match på hemmaplan. Hemma på Hovet är laget inte bara starka, men har också ett mycket fint publikstöd. Räkna med att djurgårdarna gärna skänker en vinst till sina mest trogna. Det är såklart det bästa sättet att bli klara för en SM-final på.

En tydlig desperation

Färjestad öppnade den här semifinalen på bästa sätt med en tung vinst med 5-2 i det första mötet, men därefter tog Djurgården över och vann tre raka matcherna efter att ha haft marginalerna på sin sida ordentligt. Det var relativt jämna matcher som stockholmarna gick segrande ur gång på gång. Med 3-1 i matcher kunde laget alltså avgöra redan i söndags.

Men då klev Färjestad fram med semifinalernas bästa prestation hittills och vann med hela 8-2. Detta i en match där laget redan efter den första perioden hade ledningen med 2-0. Det var tydligt att serievinnarna från grundserien hade bestämt sig för att det här äventyret inte skulle få slut redan då.

Djurgården var lite chockade av den intensiva inledningen från hemmalaget och stod inte upp som man hade velat. Nu är frågan hur 08-laget ställer sig till tisdagens match. Det är trots allt sista chansen laget har att döda det här på hemmaplan.

Efter ett par lite tätare matcher exploderade det ordentligt senast och vi förväntar oss ytterligare en intensiv, målrik historia mellan två offensivt skickliga lag.

Över 4,5 mål spelas till 1,66 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,66 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, tisdag 16/4
TV:  tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: