Speltips inför Djurgården – Frölunda 2/5: Nu kan det avgöras

Simon Pålsson Publicerat: 2 maj 2019

Djurgården har pressen på sina axlar inför den sjätte SM-finalen mot Djurgården i SHL-slutspelet. Här är speltipset inför den 2 maj 2019.

Annons:

Som vi njuter av den här SM-finalen.

Förra säsongen hade den som älskar jämna, intensiva finaler ett par tuffa månader när det var slutspelsdags i SHL. Växjö Lakers var alldeles för överlägsna och förlorade inte mer än en (1!) enda slutspelsmatch på hela våren. Det var såklart väldigt, väldigt imponerande, men underhållningen var kanske inte den allra bästa om man prioriterar slutspel.

Men den här gången, den här säsongen, är det en helt annan final som dukas upp. Efter fem spelade matcher har vi 3-2 i matcher till Frölunda, som därmed åker upp till huvudstaden med matchboll och chansen att döda et här redan nu. Då drar hela gänget hem till Götaplatsen för att fira ännu ett SM-guld med sina supportrar. Med tanke på att laget sedan tidigare även vunnit CHL – alltså Champions Hockey League – under det här året vore det minst sagt imponerande.

Men en sak i sänder. I samtliga fem matcher hittills har vi fått se idel hemmavinster och det talar för att djurgårdarna kan kvittera det här ännu en gång. Då skulle allting leva till den sjunde, helt avgörande matchen på plats i Scandinavium.

En väldigt tät match

Frölunda har inte haft mycket till chans i matcherna uppe i Djurgården, även fall den senaste matchen faktiskt såg ut att sluta med seger då laget hade 2-0 att gå på. Den gången vände Djurgården i sista perioden och frågan är om Frölunda, som alltså försiktigt kom närmare en bortaseger, har samlat ihop till det nu?

Här tänker vi dock snarare fokusera på vilken typ av match som väntar. Det har nästan uteslutande varit ren och skär propagandahockey så här långt, med oerhört offensiva hemmalag och gäster som vågat gå för att vinna även på bortaplan. Det har öppnat tillställningarna.

Nu är det skarpt läge och frågan är om inte det påverkar matchbilden betänkligt. Det känns åtminstone som ett rimligt antagande.

Under 5,5 mål spelas till 1,80 gånger pengarna hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betsson
Spelstopp:  19:30, torsdag 2/5
TV:   tvtolv logo  cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: