Speltips inför Djurgården – Frölunda 27/4: Skarpt läge

Simon Pålsson Publicerat: 27 april 2019

Det kan mycket väl vänta en motreaktion efter tre målrika matcher i SM-finalen mellan Djurgården och Frölunda. Läs speltipset inför match fyra den 27 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Torsdagens drabbning i Scandinavium blev precis så intensiv som man hoppas på som neutral åskådare inför en SM-final. Efter en lätt förnedrande förlust i mötet i Hovet matchen innan vaknade Frölunda åter till liv och smällde till med hela 5-2 inför sin hemmapublik i den tredje matchen i SM-finalen.

Det gör att vi nu har 2-1 i matcher till Frölunda, som trots allt håller i sitt övertag och har hemmaplansfördelen intakt. Nu är det Djurgården som åter har press på sina axlar och som faktiskt kan sätta sig ordentligt i trångmål om det blir förlust i den fjärde matchen, den som spelas på hemmaplan.

3-1 i Frölunda skulle innebära att göteborgarna kan vända hem igen, till Scandinavium och Göteborg, för att bärga guldet. Dessutom skulle ett sådant läge gör att Frölunda bara behöver vinna en av kvarvarande tre finalmatcher. För Djurgårdens del får det helt enkelt inte ske.

En motreaktion att vänta

Efter tre spelade finaler kan vi konstatera att lagen verkligen bjudit upp till dans. Det är inget fel på nivån i närkampsspelet, det går inte att klaga på intensiteten och målmässigt har finalen haft det som många önskar sig. Mål, mål och åter mål är vad vi har fått se i samtliga tre matcher.

Men med 2-1 i matcher på resultattavlan och totalt tre målexplosioner till matcher är frågan om det inte är dags för lite av en motreaktion nu? Det är skarpt läge på allvar i SM-finalen och lagen blir allt mer måna om att inte släppa in mål. Riskminimerande hamnar i fokus och dessutom har lagen lärt känna varandras styrkor allt bättre vid det här laget.

Att målvakten Johan Mattsson utgick skadad senast visade sig inte betyda så mycket då Frölunda fick in Johan Gustafsson, en målvakt som gjort succé i slutspelssammanhang förr. 2016 var han totalt dominant när göteborgarna bärgade sitt senaste SM-guld. Därför tror vi att han mycket väl kan hålla ner siffrorna här.

Under 5,5 mål spelas hur som helst till 1,62 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,62 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 27/4
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: