Speltips inför Djurgården – Linköping 1/11: Överspelet hämtas

Simon Pålsson Publicerat: 31 oktober 2018

Det finns ingen anledning att använda bromsen när torsdagens möte i SHL mellan Djurgården och Linköping ska avgöras.

Annons:

Det är torsdag och som vanligt innebär det en fullspäckad omgång i det som är Sveriges hetaste, bästa och mest intensiva hockeyliga. SHL går in i sin andra andning nu i november månad när serien börjar sätta sig och topplagen börjar bli mer utpräglade.

Den här säsongen skiljer sig en del från hur det brukar se ut, mestadels då det nu saknas ett givet dominant lag i toppen. Det som tidigare år har varit Växjö Lakers har nu blivit ett flerlagsrace om att leda tabellen.

Malmö Redhawks toppar för närvarande, med Linköping och Djurgården bara något halvt steg bakom i tabellen. Det är egentligen ganska ointressant i det här läget då vi redan nu har en bra uppfattning om vilka lag som kommer att spela slutspel. Åtminstone bland de främsta lagen.

Här går båda för vinsten

Den här situationen gör också att rädslan för att förlora matcherna inte är så stor hos lagen så här tidigt på säsongen. En vinst kan göra att man klättrar flera placeringar, varpå det finns gott om tid att reparera skadan i kommande omgångar. Det öppnar ofta för intressanta matcher.

Två lag som imponerat offensivt är hur som helst just Djurgården och Linköping. Stockholmarna står på 47 gjorda mål efter 13 (!) spelade matcher och snittar alltså långt över tre gjorda mål per match. Med det är laget helt överlägsna den här säsongen.

Det näst mest målfarliga laget är Linköping med 42 mål på 14 matcher. Det ger också ett snitt på tre mål per match, varpå det här rimligen borde vara en match med minst sex mål, enligt logikens simpla regler.

Vi litar på att båda lagen går för det och tänker inte krångla till det nämnvärt. Det här blir en öppen historia.

Över 4,5 mål spelas till 1,69 gånger såsen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål (ordinarie tid)
Odds:  1,69 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  19:00, torsdag 1/11
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: