Speltips inför Djurgården – Skellefteå AIK 28/12: Huvudmatch i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 28 december 2019

Skellefteå AIK har med sig 7-0 från senast inför mötet med Djurgården, som i sin tur förlorade med 5-0 i SHL-omstarten.

Annons:

För femte (!) gången bara den här hösten är det dags för Djurgården och Skellefteå AIK att göra upp i ett hett möte. Två av mötena tidigare under hösten har behandlats i Champions Hockey League. Då kunde Djurgården ta sig förbi Skellefteå AIK för att avancera vidare i slutspelet.

Men de matcherna, som också är de senaste mellan lagen, har lite mer än en månad på nacken. Det har hänt mycket i såväl Skellefteå AIK som Djurgården sedan dess. Det gör att vi inte tänker lägga för stor vikt vid dessa matcher.

Skellefteå AIK har för övrigt vunnit båda matcherna i SHL så här långt, med 4-0 respektive 1-3 på bortaplan. Det är därmed ett lag som vet hur man ska vinna i Stockholm.

Dessutom har Skellefteå AIK god form efter att ha vunit med 7-0 mot Örebro HK senast. Det verkar som att julledigheten har gjort spelarna i Skellefteå AIK gott.

Samtididgt har Djurgården en deppig trend med två förluster och 9-0 i baken sista två matcherna. Växjö Lakers körde över stockholmarna med hela 5-0 i omstarten tidigare i veckan, varpå vi tror att Djurgården nu kan få svårt med ett formstarkt Skellefteå AIK. Det känns som att tongångarna är helt vitt skilda i lagen inför den här matchen.

Annons:

Skellefteå AIK känns hetare

En av anledningarna till att säsongen ser allt bättre ut för Skellefteå AIK numera är att en viss Joakim Lindström har kommit igång. Han står nu på 23 poäng framåt och är därmed bästa poängplockare i laget. Det är en spelare som man verkligen behöver i Skellefteå AIK. Dessutom ligger han femma totalt i hela ligans poängliga.

Det är också värt att plocka fram målvakten i Skellefteå AIK, Gustaf Lindvall. Han ligger tvåa i den totala målvaktsligan som mäter räddningsprocenten på målvakterna. Nu är Oscar Alsenfelt i Malmö Redhawks snäppet vassare, men marginalen är väldigt liten.

Detta båda spelare personifierar den skillnad som vi tycker det är mellan Djurgården och Skellefteå AIK just nu, både avseende form och klass. Det finns tyvärr inga spelare i Djurgården som har steppat upp nu när det har gått lite tyngre.

Skellefteå AIK kan mycket väl ta ytterligare en skalp här och vi tror inte att man behöver känna sig rädda för Djurgården.

Skellefteå AIK draw no bet (pengarna tillbaka vid kryss) ger 2,33 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK draw no bet
Odds:  2,33 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  15:15, lördag 28/12
TV:   tvfyra logo  cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Annons:


Annons: