Speltips inför Djurgården – Växjö Lakers 27/10: Hemmalaget i förarsätet

Simon Pålsson Publicerat: 27 oktober 2018

Det blir fulla muggar med underhållning när lördagens tidiga möte mellan Djurgården och Växjö Lakers i SHL ska avgöras. Håll till godo.

Annons:

Som vanligt dukar TV4 upp en härlig huvudmatch tidigt på lördagen och det gör att alla tv-tittare runt om i Sverige kan sätta sig skönt i tv-soffan för att avnjuta lite härlig svensk ishockey från högstaligan SHL. Det tackar vi för. Just den här veckan rör det sig om mötet mellan Djurgården och Växjö Lakers, det regerande mästarlaget.

Det här är två lag som båda imponerade stort under förra säsongen och som med sina insatser under den här säsongen påvisade att de här hemma i toppen av SHL lång tid framöver.

Men mot bakgrund av dessa förväntningar går det att ställa en hel del frågetecken kring den inledning på säsongen som det regerande mästarlaget Växjö Lakers har haft. 16 inspelade poäng på elva omgångar med bara tre vinster efter full tid är helt enkelt ett på tok för svagt facit i förhållande till den nivå som klubben vill, kan och borde hålla.

Med det sagt har laget rensats på ett par av sina absolut bästa spelare, men visst borde det gå att hitta en högre nivå igen?

Ett rakt spel hämtas

Djurgården har inför säsongen stärkt laget väldigt mycket med ett par riktiga spetsspelare i offensiven och det har inte minst synts på målskörden efter elva omgångar. Med 41 gjorda mål finns det inget lag som är i närheten av lika målfarliga som Djurgården under säsongsinledningen, trot att flera lag spelat en omgång mer. Det är ett mycket talande facit.

Dessvärre har laget åter tappat lite form och har två raka förluster i SHL, samt åkte ut i CHL efter dubbla förluster mot finska Tappara när gruppspelet skulle avgöras. Trots att djurgårdarna till synes prioriterade bort turneringen är det inget vidare tecken att förlora på det viset som de trots allt gjorde.

Men det sagt tror vi att det ligger nära till hands att studsa tillbaka här.

Djurgården att vinna (ordinarie tid) spelas till 2,20 gånger krämen hos Betser.

Annons:
  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfritt!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (ordinarie tid)
Odds:  2,20 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betser
Spelstopp:  15:15, lördag 27/10
TV:   tvfyra logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: