Speltips inför Färjestad – Djurgården 10/4: Motreaktion i match 3

Simon Pålsson Publicerat: 10 april 2019

Djurgården kvitterade till 1-1 i matcher senast. I match tre är det Färjestad som är hemmalag i SM-semifinalen. Nedsläpp 19:00 den 10 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det har verkligen varit plattan i matten, full fart framåt och öppna spjäll från båda lag i inledningen av SM-semifinalen mellan Färjestad och Djurgården. Efter två spelade matcher har vi 1-1 i matcher och allting känns vidöppet inför fortsättningen. Precis som det ska vara.

Färjestad öppnade matchserien med att vinna med bekväma 5-2 på hemmaplan och Djurgården kvitterade senast med en tung 5-3-vinst hemma på Hovet. Därmed har vi fått se 15 mål på 120 minuter ishockey. Det har sannerligen varit offensiven som har hamnat i fokus hittills.

Märk väl att Djurgårdens vinst senast blev aningen dyrköpt då nyckelspelaren Jacob Josefson fick utgå med skada efter en tuff tackling i inledningen av tredje perioden. Det var efter matchen oklart om han skulle kunna vara med i match 3 och i skrivande stund har inget officiellt besked kommit. Det är ett tungt tapp i offensiven för Djurgården.

En motreaktion väntar

Färjestad vann som bekant grundserien med sina 102 inspelade poäng på 52 grundserieomgångar, medan Djurgården hamnade ett par pinnhåll bakom efter en svagare vårsäsong. Men sett till lagets högstanivå, som de visat i perioder, är det här verkligen två lag som hör hemma i en semifinal och som rent av förtjänar att spela final.

Men efter två så målrika, öppna tillställningar där båda lagen gått stenhårt i sin offensiv tror vi på lite av en motreaktion här. Energinivån kan också få sig en törn efter två sådana makalösa urladdningar och även fall intensiteten i närkampsspelet knappast kommer att försämras kanske det blir lite mer fokus på att inte släppa till onödiga chanser. Större riskminimerande, lite säkrare matchplan och ett defensivt fokus som vi hittills inte har fått se. Det känns naturligt efter 15 mål på 120 minuter semifinalhockey. Helt klart.

Därför är ett underspel det som lockar inför den här matchen. Det är också två lag som har en stark defensiv, inte minst Färjestad.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,94 gånger pengarna hos ligans officiella bettingpartner Betsson. Då får vi alltså pengarna tillbaka om det skulle bli fem mål i matchen. Ett bra sätt att försäkra spelet en aning.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,94 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, onsdag 10/4
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: