Speltips inför Färjestad – Djurgården 18/4: Sjunde avgörande

Simon Pålsson Publicerat: 18 april 2019

Färjestad BK har två raka vinster i SM-semifinalen mot Djurgården. Nu ska allt avgöras i den sjunde matchen den 18 april.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Vad är det som händer?

Det är verkligen frågan vi behöver ställa oss efter sex spelade matcher i SM-semifinalen mellan Färjestad och Djurgården. Inför matchserien var vi många som förväntade oss en jämn drabbning mellan två bra lag, som båda känns helt kompatibla till att faktiskt knipa ett efterlängtat SM-guld, men hade vi vågat hoppas på den här spänningsnivån?

Efter sex spelade matcher har vi 3-3 i vinster och allting, ja allting, lever inför den sjunde och helt avgörande tillställningen. Det är precis så här livet ska vara. Det är precis det här man längtar efter under stora delar av den stundtals lite mer sömniga grundserien.

Det sjunde och sista mötet spelas på plats i Karlstad hos grundserievinnarna Färjestad. Med 102 inspelade poäng vann laget SHL:s grundserie på samma poäng som Luleå Hockey, ett gäng poäng före bland annat Djurgården. Men nu har det visat sig vara betydligt mer jämnt mellan lagen.

Färjestad har vaknat till liv

Det här är också en semifinal som verkligen har levt sitt egna liv – fram och tillbaka – där det varit spännande i kubik. Först gick Färjestad ut hårt och vann med bekväma 5-2 i premiären. Där och då kändes det som att laget hade kopplat ett bra grepp om hela semifinalen.

Men Djurgården ville – föga förvånande – någonting helt annat med den här matchserien och kopplade på effektiviteten. Efter tre raka stockholmska vinster hade laget skaffat sig tre matchbollar. Men nu kan vi alltså konstatera att två av dessa är förbrukade.

Först krossade Färjestad motståndet med hela 8-2 på hemmaplan och nu senast körde laget återigen över sina motsåndare, denna gång med 6-1. Det gör att vi är många som håller Färjestad som klara favoriter inför den sjunde matchen.

Å andra sidan pekar det mesta på att vi får se en tätare tillställning här. Det brukar bli så när allting ska avgöras och saker ställs på sin spets.

Under 5,5 mål spelas därför till 1,67 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, torsdag 18/4
TV:  tvtolv logo cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: