Speltips inför Färjestad – Djurgården 20/10: Tungt möte i SHL

Simon Pålsson Publicerat: 18 oktober 2018

Det går inte att förvänta sig någonting annat än en underhållande historia när Djurgården åker till Karlstad för att möta Färjestad i SHL.

Annons:

Det vilar någonting härligt och spännande över lördagens sena match i SHL mellan Färjestad och Djurgården. Det här kändes inför säsongen som två lag som skulle kunna smyga med lite i toppen för att äntligen utmana igen efter ett par år på dekis.

Inte minst för Djurgården kändes det här som en nyckelsäsong av ett par anledningar. Dels såg laget väldigt fina ut under förra säsongen och hade med lite mer tyngd samt rutin i sitt lag kunnat bli att räkna med hela vägen in i mål. Nu blev exempelvis Växjö Lakers alldeles för svåra med tanke på att laget bara förlorade en match under hela slutspelet. Det var alltså fel säsong att försöka vinna ett SM-guld.

Men lite annat är läget nu. Dels har Djurgården alltså fått upp farten redan förra säsongen, men främst kommer Djurgården med en starkare trupp inför den här säsongen. Nyckelspelare som Jonathan Davidsson och Jacob Josefsson har verkligen imponerat hittills. Det kan komma att bära väldigt långt.

Rikta in er på målen här

Efter ni spelade matcher i SHL den här hösten hittar vi Djurgården strax bakom Linköping i toppen av SHL-tabellen. Det får anses vara en väldigt fin start med 20 inspelade poäng. Men det som imponerar allra mest och det som faktiskt talar för att djurgårdarna kommer att husera i toppen länge är målskörden. Fantastiska 37 mål på 9 matcher är svindlande bra siffror. Det går att jämföra med näst mest målfarliga lag som gjort 29 mål. Klasskillnad.

Nu väntar match mot ett Färjestad som inte öppnat fullt lika starkt. 11 inspelade poäng är klart sämre än förväntat, men det finns alla möjligheter att klättra i den jämna tabellen. Det känner vi till sedan tidigare säsonger. Den som vill vara positiv hittar också två vinster på de fyra senaste, vilket låter klart mer positivt än två vinster på de åtta senaste som också är fallet.

Det faktum att laget hemmaslog serieledande Linköping med 3-0 för dryga två veckor sedan pekar på den klass som finns i fina stunder.

Här räknar vi iskallt med en målrik match och tackar William Hill som blivit lite väl bananas i sin oddsvärdering inför matchen.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till hela 2,10 gånger insatsen.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill
Spelstopp:  18:00, lördag 20/10
TV:   cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: