Speltips inför Färjestad – Djurgården 6/4: Första semifinalen på gång

Simon Pålsson Publicerat: 4 april 2019

Djurgården är inte favoriter borta mot Färjestad i SM-semifinalen den 6 april, men vår känsla i speltipset är att laget har goda chanser att skrälla direkt. Här – speltips!


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Nu börjar det verkligen bli skarpt läge i SM-slutspelet, som efter ett par intensiva kvartsfinaler äntligen är framme vid sina semifinaler. Nu återstår det som har varit säsongens fyra bästa lag och det går egentligen inte att säga annat än att lagen som nu tagit sig så här långt faktiskt förtjänar att vara här.

Färjestad vann grundserien med 102 inspelade poäng på 52 spelade matcher. Det var precis samma antal poäng som tvåan Luleå Hockey, som alltså också tagit sig till semifinal. Djurgården var säsongens bästa lag under inledningen på säsongen, men har därefter vacklat en del. Men höjden gör att laget verkligen hör hemma i en semifinal. Dessutom spelar alltså Frölunda åter semifinal efter förra årets flopp och årets CHL-mästare förtjänar verkligen att vara här.

Det betyder alltså att vi äntligen kan inleda semifinalerna och känslan är att samtliga fyra lag har en reell chans att faktiskt gå hela vägen nu. Så här öppet har det inte känts på flera säsonger.

Djurgården har bra slagläge direkt

Färjestad vann alltså grundserien och får därmed ses som det lag som varit bäst under stora delar av säsongen. Å andra sidan finns det snarare en jämnhet än en enorm högstapotential i det här laget. Dessutom är känslan att formen sakta avtagit lite nu mot slutspelet. Är där kräm kvar i benen? Vi börjar bli oroliga.

Mot HV71 krävdes det nämligen hela sju matcher – bara det lär ha kostat en del energi – innan Färjestad kunde ta sig vidare. Ett lag som vinner grundserien i så stor stil borde verkligen städa av sin kvartsfinalsmotståndare på ett betydligt effektivare sätt.

Samtidigt har Djurgården varit klart mer vassa under slutspelet och den offensiva besättningen som inför säsongen kändes helt galen har verkligen steppat upp igen med Jacob Josefson i någon slags spets. Den forna NHL-spelaren har en klass som få andra i den här serien. Mot Skellefteå AIK i kvartsfinalen vann 08-laget samtliga tre (!) matcher på bortaplan. Det säger en hel del. Dessutom har laget fått fler vilodagar inför den här matchen.

Nu litar vi på att djurgårdarna steppar upp direkt i semifinalen.

Djurgården vinner (inklusive övertid) spelas till 2,40 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (inklusive övertid)
Odds:  2,40 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  15:15, lördag 6/4
TV:   tvfyra logo cmorehockey logo
Stream: 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: