Speltips inför Färjestad – HV71 15/2: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 15 februari 2019

HV71 tar sig till Karlstad och Färjestad BK med förhoppningar om att plocka poäng. Speltipset inför matchen bottnar i en tro på många mål.

Annons:

Två matcher i SHL står på fredagsschemat och det går inte att blunda för mötet i Karlstad. Där tar sig Färjestad an HV71 i ett aktat möte. Det är som bekant en stor rivalitet mellan dessa föreningar efter att båda varit synnerligen framgångsrika under 2000-talet.

Känslan är också att vi redan på förhand har ordentligt med spelvärde på den här matchen. Den som gillar livespel kan säkert gotta ner sig den vägen, men redan inför matchen finns det alltså all anledning att fundera på ett spel.

Det här är två i våra ögon mycket formstarka lag som kliver in i mötet med positiv energi. Just i ishockey är det en extra stor faktor som är viktig att ha med sig, med tanke på att det spelas så oerhört många matcher på en säsong. När lagen väl får upp ångan och har lite stolpe in både mentalt, fysiskt och resultatmässigt brukar det också rendera i bättre prestationer även fortsättningsvis. Värt att komma ihåg.

Båda lagen är farliga framåt

Färjestad kommer till matchen me totalt sju vinster på sina nio senaste matcher och har egentligen sett konstsant vassa ut sedan starten på det här året. Nu väntar HV71 igen och då är det revansch i luften efter förlusten med 3-2 senast lagen möttes i mitten av januari.

Det som har imponerat med Färjestad på sistone är den kraftfulla målskörden. Totalt 16 gjorda mål på tre matcher vittnar om att spelarna känner sig väldigt heta just nu. På hemmaplan lär det här innebära att laget verkligen vågar gå för vinsten.

Formen är också synnerligen god hos HV71, som i för sig förlorade hemma mot Skellefteå AIK i den senaste omgången på tisdagskvällen. Men nu har laget fått ett par dagars extra vila och har på det hela taget alltså vunnit fem av sina sex senaste matcher. Även i det här fallet har målskörden varit god och vore det inte för tre insläppta mål senast (för andra matchen i rad) hade det blivit vinst då också säkert.

Vi litar på att båda lagen gör en del mål här.

Över 4,5 mål spelas till 1,67 gånger krämen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – 500 kronor omsättningsfritt

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål
Odds:  1,67 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  19:00, fredag 15/2
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: