Speltips inför Färjestad – HV71 26/3: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 26 mars 2019

Färjestad kvitterade till 1-1 i matcher efter bortavinsten senast och hoppas nu gå upp till 2-1 i kvartsfinalen mot HV71. Skarpt läge hur som helst.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det finns väl – eller ens någon? – som kan klaga på spänningen som vi har fått njuta av så här i inledningen av vårens SM-slutspel i ishockey. Den långa väntan på tunga, avgörande hockeymatcher är över och det är full fart framåt varje vardagskväll. Upplägget med två kvartsfinaler per kväll gör att vi varje kväll kan få njuta av ishockey. Perfekt.

I mötet mellan HV71 och Färjestad är det alltså lika på ett efter två spelade matcher. Uppseendeväckande nog har lagen vunnit en varsin match på bortaplan där Färjestad alltså kvitterade till 1-1 efter förlust på hemmaplan i kvartsfinalspremiären förra veckan. Det gör att det nu är helt öppet inför fortsättningen.

Tack vare sin tabellplacering i grundserien – Färjestad vann alltså tabellen med sina 101 insamlade poäng på 52 omgångar – har laget också fördelen av att spela fler hemmamatcher än sina motståndare i samtliga slutspelsrundor. Nu visade det sig obetydligt direkt i kvartsfinalen, men frågan är om det inte kan bli viktigare nu?

Kan vi vänta oss en motreaktion?

Efter två raka bortavinster är frågan om ett trendbrott inte är vad som väntar inför den tredje matchen på onsdagskvällen. En sak är säker och det är att Färjestad väldigt gärna bjuder sin hemmapublik på någonting annat än en tung förlust på hemmaplan igen. Det vore förödande.

Vidare har vi också fått se två relativt målsnåla matcher. 1-2 i premiären och sedan 1-3 senast. Det är två lag som fortsätter att känna på varandra, snarare än att ösa på framåt. Där kan vi också vänta oss ett trendbrott.

Inför den tredje matchen tror vi att målstarka och under grundserien så hemmastarka Färjestad kliver in med en annan beslutsamhet. Det kan resultera i fler mål i matchen, men vad vi känner oss mer säkra på är att det gör att FBK tar kommandot spel- och målmässigt. Det här ska vara en match som laget vinner.

Färjestad vinner (ordinarie tid) spelas till 1,81 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,81 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, tisdag 26/3
TV:    cmorelivetva logo
Stream:    cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: