Speltips inför Färjestad – HV71 3/4: Sjunde avgörande SM-kvartsfinalen

Simon Pålsson Publicerat: 3 april 2019

Färjestad och HV71 gör upp i den sjunde, avgörande SM-kvartsfinalen på onsdagskvällen den 3 april 2019. Då är det läge för ett speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får läsare hos Spelbloggare.se en unik välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Det går minsann inte att klaga på spänningen som vi neutrala åskådare – eller supportrarna till lagen för den delen – bjuds på i SM-kvartsfinalen mellan serievinnarna Färjestad och uppstickaren HV71. Här är det tydligt att HV71 sparat på krutet inför slutspelet där laget plötsligt sett väldigt starka ut och faktiskt tagit sig vidare från såväl åttondelsfinalen som hela vägen fram till en sjunde, helt avgörande kvartsfinal mot Färjestad.

I grundserien var det laget från Karlstad som dominerade med sina 102 inspelade poäng på 52 matcher, lika många som Luleå HF, men klart före alla andra lag. Därmed klev också Färjestad in i det här slutspelet som en av två guldfavoriter, samtidigt som HV71 på sin höjd sågs som en uppstickare. Men det har visat sig att HV71 som klubb ändå besitter den slutspelsrutin som krävs för att göra match av den här kvartsfinalen.

Efter den tunga 5-3-vinsten på hemmaplan i Jönköping senast har HV71 nu tre vinster på sex försök mot Färjestad i mars månad. Det gör att det plötsligt väntar en sjunde, helt avgörande match med Karlstad som spelort. Det är en klar fördel för Färjestad att få spela hemma, men samtidigt känns mötet helt öppet med tanke på vad som har hänt hittills.

Mer tillknäppt i sjunde avgörande

Det hela började med att HV71 vann borta mot Färjestad i den första kvartsfinalen, för att sedan förlora den andra matchen och därefter vinna tredje. Färjestad vann sedan två raka och såg ut att vara på väg mot semifinal, men HV71 väckte alltså liv i matchen igen senast.

Inledningsvis var det jämna, tuffa och synnerligen täta matcher med inte särskilt många mål. 5-3-mötet senast var snarare ett undantag och när saker nu ställs på sin spets tror vi att lagen återgår till ett större riskminimerande i spelet. Det är också så att HV71 tros bli mer defensivt inriktade när det är bortaplan som gäller.

Ofta i sjunde, avgörande (såväl i SHL som NHL) brukar det bli riktigt målsnålt. Detta för att lagen helt enkelt är rädda för att släppa in mål som kan innebär att slutspelsäventyret är över. Någonting liknande väntar vi oss här.

Under 5 mål (asian handicap) spelas till 1,86 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1000 kr i bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,86 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, onsdag 3/4
TV:   cmorehockey logo
Stream: 
Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: