Speltips inför Färjestad – Linköping 10/3: Rutinmässig vinst

Simon Pålsson Publicerat: 10 mars 2020

Färjestad gäller som solklar favorit inför tisdagens möte med Linköping, på hemmaplan i SHL. Matchen spelas den 10 mars 2020.

  Spela vårt speltips hos Unibet!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

SHL har en enda vecka med matcher från grundserien kvar, innan det nästa vecka är dags för slutspelet. Det är en fas som man ett hack längre ner i seriesystemet, alltså i Hockeyallsvenskan, redan är framme vid.

Under stora delar av hockeyåret kan det kännas lite väl tråkigt och avslaget, men när vi når mars och april där allting ska komma att avgöras känns det plötsligt som världens roligaste sport. Hur kan någonting egentligen motsvara den här spänningen?

Ett lag som verkligen går in i den här delen av året med goda förhoppningar om att göra något stort och minnesvärt är den klassiska klubben Färjestad, som har varit starka på slutet och som sitter i ett bra utgångsläge inför avslutningen.

Som läget är nu är man trea i tabellen, men bara ett par mål bakom Skellefteå AIK på samma poäng. Det som ligger i potten är andraplatsen i tabellen, som skulle innebära att man får med sig hemmaplansfördel hela vägen fram till finalen. Först där kan man hamna i ett läge där man inte får hemmaplansfördel, om det är Luleå Hockey som står för motståndet.
Annons:

Ett rakt speltips hämtas

Färjestad förlorade faktiskt senast man spelade mot Linköping, men i övrigt finns det inte mycket att anmärka på i klasskillnad mellan lagen. I våra ögon är det självklart att hemmalaget måste gälla som stora favoriter inför den här matchen, och det nedsläpp som väntar på tisdagskvällen.

I övrigt har man tre raka vinster mot Linköping, och bara tabellplaceringen säger en del om den skillnad som lagen är inne i just nu. Linköping kommer inte att spela slutspel och har egentligen inte varit nära att komma dit. Med det sagt klarade man också av att slippa en bottenstird på allvar – vilket var en lättnad.

Med allt det här i åtanke tänker vi hålla hemmalaget Färjestad som så pass stora favoriter att det raka speltipset är det enda rimliga. Det är vår magkänsla, som är underbyggd av starka statistiska argument. Tabellen säger sitt också.

Färjestad vinner (ordinarie tid) spelas till 1,45 gånger krämen hos Unibet. Rutinmässig vinst väntar.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Färjestad vinner (ordinarie tid)
Odds: 1,45
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, tisdag 10/3
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: