Speltips inför Färjestad – Örebro 31/1: Läge för underdogen

Simon Pålsson Publicerat: 31 januari 2019

Örebro HK har en försiktigt begynnande form och borde ha goda möjligheter att göra sina röster hörda borta mot Färjestad BK på torsdagskvällen.

Annons:

Färjestad BK har efter 37 spelade omgångar av säsongen fortfarande häng på förstaplatsen i den totala tabellen, någonting som gör att laget måste ses som en utmanare igen. Det är ett klart fall framåt sett till hur det har sett ut sista säsongerna.

Nu väntar nästa viktiga möte – denna gång hemma mot bottenlaget Örebro HK – men känslan på förhand är att det kan bli tal om ett visst mått av underskattning här. Örebro HK må ha stora problem, allra främst i sin egen defensiv, men har faktiskt sett ganska giftiga ut sista veckorna.

På senare tid har laget faktiskt två vinster på sina tre senaste matcher – ett klart bättre snitt än tidigare – men har också sprattlat till med flertalet målrika matcher. Det har blivit allt vanligare med minst två mål per match och det ökar såklart chanserna att också ta trepoängare.

Målspel på gästerna

Vad gäller för hemmalaget då? Jo, efter en negativ trend kring årsskiftet har laget åter fått upp poängsnittet i januari månad, men har nu två förluster bara sista veckan. Det oroar en aning och allra främst är det defensiven som krånglat. Med totalt 15 insläppta mål på sina fyra senaste matcher är det på sin plats att få till lite sjukdomsinsikt här.

Det här blir tredje gången den här säsongen som lagen spelar mot varandra och i båda tidigare möten har det slutat med en hel del mål – åt båda åll. 4-3 till Färjestad på hemmaplan senast och vinst med 6-3 på bortaplan två månader tidigare.

Med det i åtanke känns det som att det här kan bli en underhållande historia återigen. Det finns solklart värde i det raka överspelet, men vi blir aningen mer specifika i vårt spelval och riktar in oss på gästerna och deras målproduktion.

Örebro HK över 1,5 mål spelas därför till 1,65 gånger pengarna hos Interwetten.

Annons:
  Rygga spelet hos Interwetten – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  Örebro HK över 1,5 mål
Odds:  1,65 (Jämför alla odds)
Bolag:  Interwetten
Spelstopp:  19:00, torsdag 31/1
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: