Speltips inför Färjestad – Rögle 23/1: Klar favorit

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2019

Det är viktiga placeringar som ligger i potten när Färjestad BK och Rögle BK gör upp i onsdagens SHL. Det här är två lag som gärna tar tre poäng.

Annons:

SHL är tillbaka och den här gången blir det fokus på mötet mellan topplaget Färjestad och slutspelsjagande Rögle BK. På senare säsonger har skåningarna verkligen etablerat sig i SHL och även fall de ofta huserar i bottenskiktet är det ändå imponerande hur de överlever gång på gång.

Den här säsongen ser ut att ha varit ett litet steg i rätt riktning vad gäller lagets utveckling, inte minst den resultatmässiga sådana. Rögle BK hade en tung inledning på säsongen men har med hjälp av hårt arbete och bra sportchefsarbete från den tidigare spelaren Chris Abbott tagit fina steg i tabellen inte minst.

Med 58 inspelade poäng och placering nummer elva i tabellen finns det i skrivande stund alla möjligheter att ta sig till slutspel. Då gäller det som bekant att sluta bland de tio främsta lagen i serien den här säsongen. Det är två poäng upp till en sådan placering, där just nu Brynäs IF finns. Kan det hända månne?

Rögle BK stretar emot

Det här är två lag som båda bygger mycket av sina framgångar på en solid defensiv, intensivt försvarsspel och hög aggressivitet i många delar av planen. När det går bra ser lagen riktigt vassa ut på isen, medan inte minst Rögle BK har en tendens att ibland hamna något fel i matcherna. Men just den stabiliteten har blivit bättre sista månaderna.

Just nu står skåningarna på tre raka vinster, men hade faktiskt en fin resultatrad precis innan. Vår bedömning är att förlusterna inte nödvändigtvis är starten på en ihållande negativ trend. Snarare finns det fortfarande delar i spelet som håller.

Färjestad BK å sin sida har tre raka vinster och även fall spelet inte sprudlar plockas poängen. Det är nu tre poäng upp till serieledande Luleå HF och dit vill laget såklart nå.

Här tror vi dock att Rögle BK kan streta emot bra inledningsvis. X (första perioden) spelas till 2,60 gånger såsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – ta del av deras bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (första perioden)
Odds:  2,60 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway
Spelstopp:  19:00, onsdag 23/1
TV:   cmorelive logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: