Speltips inför Färjestad – Skellefteå AIK 14/2: Ensam fredagsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 14 februari 2020

Skellefteå AIK vann mot serieledarna Luleå Hockey senast, och har därför gott självförtroende inför mötet med Färjestad.

  Spela på Skellefteå AIK +0,5 till 1,87 gånger krämen hos Bethard
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

På torsdagskvällen spelades som vanligt en närmast full omgång i SHL, men av någon anledning har man valt att putta fram en match ur omgången till fredagskvällen i stället. Därför får vi nu chansen att sätta tänderna i rivalmötet mellan Färjestad och Skellefteå AIK, två klassiska hockeyklubbar i Sverige.

Om vi ser till tabellen är det också ett intressant möte. Färjestad ligger just nu tvåa, men den oerhört jämna tabellen gör att man snart kan halka ner flera placeringar. Faktum är att det inte är mer än sex poäng ner till att man måste spela åttondelsfinal för att nå SM-kvartsfinal senare i vår. Det säger en del om hur jämnt det är.

Avslutningen på säsongen kommer att bli något alldeles extra, och även fall Skellefteå AIK just nu ligger utanför direktplatserna till SM-kvartsfinalerna har man bara tre poäng upp. Det finns all tid att reparera sin egen placering alltså.

På slutet har man imponerat med två raka vinster, däribland hemma mot serieledarna Luleå Hockey senast. Därför tror vi att det är ett lag med gott självförtroende som åker till Karlstad nu. Det ska mycket till för att man ska förlora här.

Annons:

En stark defensiv vinner

Marcus Nilsson har varit lite av säsongens stora utropstecken i SHL, och de starka prestationerna har också gjort att han cementerat sig som ett namn för landslaget. Nu var han med under Swedish Hockey Games och imponerade stort på förbundsledningen – skulle vi tro. Med 40 poäng så här långt i SHL har han gjort sitt för att imponera den vägen också.

Per åslund har med det sagt också varit viktig för Färjestad under säsongen, något även Victor Ejdsell och Gustav Rydahl varit. Generellt finns det många spelare som placerar sig högt upp i skytte- och poängligan i SHL. Det säger en del om att Färjestad är ett offensivt starkt lag. Men det vittnar också om att man är beroende av ett antal spelare.

Nu möter man seriens kanske bästa målvakt i form av Gustaf Lindvall, som gjort fina 677 räddningar på sina 27 matcher så här långt. Med det har han ligans högsta räddningsprocent och toppar därmed den så kallade målvaktsligan före Oscar Alsenfelt i Malmö Redhawks. Det måste man imponeras av.

Huruvida det här påverkar matchen i Karlstad eller inte låter vi vara osagt, men vi tror att hela Skellefteå AIK som lag har goda chanser att göra ett fint resultat. Det finns en hel del som pekar på det i den senaste tidens finare prestationer.

Skellefteå +0,5 spelas till 1,87 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Skellefteå AIK +0,5
Odds: 1,87
Bolag: Bethard
Spelstopp: 19:00, fredag 14/2
TV:  cmorehockey logo
Stream:  cmoreplay logo

 
Annons:


Annons: