Speltips inför Frölunda – Brynäs 14/3: Blir det slutspel?

Simon Pålsson Publicerat: 14 mars 2019

Brynäs är det lag som utan tvekan har mest att spela för inför den sista omgången av SHL när match borta mot Frölunda väntar. Det påverkar vårt speltips.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får ni en välkomstbonus om 100% upp till 2 500 kronor. Hämta den här!

Annons:

Brynäs IF stod i tisdagens möte med Linköping för en riktigt stark insats rent spelmässigt och såg direkt ut att ta kommandot om matchen. Å andra sidan räckte in 1-0 från den första perioden särskilt långt, för när matchen väl var slut hade vi 2-2 på tavlan innan Linköping avgjorde i förlängning. Tungt läge för Brynäs med tanke på läget i tabellen.

Nu har laget nämligen halkat ner till missad slutspelsplats i tabellen och trots att de har samma poäng som tiondeplacerade Örebro HK är målskillnaden sämre. Med en match kvar att spela av grundserien ser det klassiska laget ut att missa slutspel om det inte blir så att de tar sig förbi ÖHK i den sista omgången.

För att lyckas med det krävs att skåningarna tar fler poäng än Örebro HK i den sista omgången. Då ska sägas att Brynäs spelar borta mot ett svårspelat Frölunda – ett lag som i för sig inte har så mycket att spela för – medan Örebro HK möter ett formstarkt Malmö Redhawks med mer att spela för.

Det vore dumt att kalla det här omöjligt och rimligen bör Brynäs komma med bra energi till matchen i Göteborg. Det viktiga här är att ta poäng för att åtminstone möjliggöra att de går förbi Örebro HK. Sedan gäller det att hålla tummarna för att Malmö Redhawks gör sin del.

Offensiv inriktning i Scandinavium

Om vi ser till tabellen kan vi konstatera att det här trots allt blev en bra säsong för Frölunda så här långt. Med 89 inspelade poäng har laget gjort bra insatser den här grundserien och har bara elva poäng upp till Färjestad i topp. En tredjeplats – redan säkrad sådan – gör ocskå att laget får en gynnsam lottning i kvartsfinalen. Gott så för göteborgarna.

Nu har laget ingenting att spela för mot Brynäs och kan därmed ta en hel del risker i sitt spel utan att bry sig om konsekvenserna. Eventuell småskadade spelare finns utanför matchtruppen – det vågar vi lova – men räkna med att laget vill bjuda sin hemmapublik på några goa mål framåt. Det kan bli tal om lite publikfrieri.

Brynäs måste nästan oavsett vad det står i matchen gå för att göra mål och förutsättningarna på förhand talar verkligen för mål här.

Över 5 mål (asian handicap) spelas till 1,74 gånger såsen hos Betsson. Då får vi pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 2500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål (asian handicap)
Odds:  1,74 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:00, torsdag 14/3
TV:   cmorelivetva logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: