Speltips inför Frölunda – Djurgården 21/4: Äntligen dags för SM-final

Simon Pålsson Publicerat: 16 april 2019

Det blir fullt fokus på ett målspel inför den första SM-finalen mellan Frölunda och Djurgården, en match som spelas söndagen den 21 april 2019.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Äntligen är vi framme vid det som är den svenska hockeysäsongen stora höjdpunkt. Efter ett intensivt slutspel, som faktiskt numera tar fart redan i åttondelsfinaler, är vi framme vid SM-finalen. Nu ska det avgöras vilket lag som står som svenska mästare efter en fullspäckad säsong.

Frölunda kliver in med hemmaplansfördelen efter att ha slutat före Djurgården i grundserien, men varken Färjestad (som vann grundserien) eller Luleå Hockey (som slutade på samma poäng som serievinnarna Färjestad) har alltså tagit sig till finalen. Båda lagen åkte ut i semifinalen och faktiskt på ett rättvist sätt sett över hela matchserien.

Djurgården tog sig vidare efter sju matcher och har därför ångan uppe inför den första matchen nere i Göteborg. Vad som varit genomgående för hela det här slutspelet, egentligen för alla matchserier, är det faktum att hemmaplansfördelen visat sig något svagare än vad man kan tänka sig. Därför bör stockholmarna ha chans att göra en fin insats redan i det första mötet nere i Scandinavium.

Målspel i SM-finalen

Det här blir också femte gången som lagen drabbar samman den här säsongen. Precis som alla andra lag har Frölunda och Djurgården spelat mot varandra vid fyra tillfällen redan, då i grundserien. Med två vinster vardera går det att konstatera att det här är ett öppet möte i det avseendet. Vidare kan vi också notera att Djurgården vunnit de två senare matcherna, dessutom i stor stil, varpå det lätt psykologiska övertag snarare borde ligga i stockholmarnas knän.

Men med det sagt tycker vi att formen från slutspelet varit liknande hos såväl Djurgården som Frölunda. Göteborgarna har varit klart mer effektiva och har ett par extra vilodagar i benen, men kanske är det en nackdel nu när ett uppenbarligen formtoppat, lätt blodtörstigt Djurgården kommer på besök? Efter en riktig tung vinst borta mot Färjestad känns det som att formen är på uppåtgående ordentligt.

Här känner vi oss säkra på att matchen blir ganska uppsluppen och gästande Djurgården har inga bekymmer med att våga trycka på. Det är då laget är som allra bäst.

Djurgården över 2,5 mål (inklusive övertid) spelas till 2,09 gånger insatsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården över 2,5 mål (inklusive övertid)
Odds:  2,09 (Jämför alla odds)
Bolag:   Betsson
Spelstopp:  15:00, söndag 21/4
TV:   tvfyra logo  cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: