Speltips inför Frölunda – Djurgården 25/4: Tufft läge för göteborgarna

Simon Pålsson Publicerat: 25 april 2019

Djurgården är underdog, men har ett bra slagläge, inför den tredje SM-finalen i SHL borta mot Frölunda torsdagen den 25 april 2019.


Annons:
Hos SHL:s officiella bettingpartner Betsson får du just nu en välkomstbonus om 100% upp till 1000 kronor. Hämta den här!

Annons:

Frölunda mot Djurgården. Det här ser ut att utvecklas till en SM-final som har allt och lite till. På senare år, med förra säsongen färskt i minnet, har vi inte direkt blivit bortskämda med riktigt heta finaler på SHL-sidan. Men nu ser vi ut att alltså kastas rakt in i någonting som verkligen kan få marken (eller kanske isen) att skaka igen.

I den inledande finalen vann Frölunda med 5-3 efter en på det hela taget öppen och väldigt jämn match, men där göteborgarna hade den lilla edgen som krävdes för att gå segrande ur striden. Med två viktiga mål i powerplay såg laget till att gå upp till ointagliga 4-2 innan Djurgården reducerade till 4-3. Därefter fick Frölunda in 5-3 i öppen kasse.

Men det skulle visa sig att Djurgården snart skulle få revansch. På tisdagskvällen drabbade lagen samman igen, denna gång på Hovet uppe i huvudstaden. Djurgården var klart bättre från första nedsläpp, tog taktpinnen i ett fast grepp och närmast körde över sina gäster. 5-1 är ett starkt facit och en riktig fjäder i hatten inför fortsättningen. Märk väl att Frölundas enda mål, instyrt av Max Friberg, också det kom till i powerplay. Där är göteborgarna starka.

Nu är det bra slagläge

Men över 120 minuter ishockey – om vi då försöker fokusera på den generella känslan i spelet och inte enskilda moment som powerplay – råder det i våra ögon ingen tvekan om att Djurgården varit det klart vassare laget. Segern på hemmaplan var i storstilad stil. Förlusten på bortaplan var både knapp och kunde faktiskt ha slutat med någonting helt annat.

Därför litar vi blint på att stockholmarna åter besöker västkusten med förhoppningar om att göra en ny, stark prestation. Det finns ingenting att vara rädd för och som bekant behövs minst en vinst på bortaplan, i Scandinavium, för att den här säsongen ska sluta med ett efterlängtat SM-guld. Så är det bara.

Frölunda må vara starkare hemma, men Djurgården bör ha ett gott slagläge inför den tredje matchen. Vad vi vågar lita på redan innan är åtminstone att det kommer bli jämnt och då är alltid ett spel på underdogen att föredra rent spelvärdesmässigt.

Djurgården vinner (inklusive övertid) spelas till 2,45 gånger såsen hos Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Djurgården vinner (inklusive övertid)
Odds:  2,45 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson
Spelstopp:  19:30, torsdag 25/4
TV:   tvtolv logo  cmorehockey logo
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen: